Hausta Donans Fonds

Ondersteunt (top)talent en (bijzondere) projecten van modern klassieke zangkunst en modern klassieke dichtkunst. Met modern wordt geduid op repertoire vanaf circa 1925 tot hedendaags.
Hausta Donans Fonds
Fotocredits:
Martijn de Vries

Huib en Mieke de Haas van Dorsser-Udo richtten in 2010 het Hausta Donans Fonds op om eigentijdse zangkunst en moderne dichtkunst te ondersteunen. Hun zoon Hugo, woordvoerder van het fonds, zal samen met zijn vrouw het familiefonds op termijn voortzetten.

Mijn ouders genoten vooral in de jaren 60 en 70 van de nieuwe vrijheid in de kunst, van bijvoorbeeld componist Ton de Leeuw, het Werktheater, het Mickery Theater, maar ook van de musical Hair. Ze wilden iets terug doen voor de moderne kunst. Mijn vader, nu 89, was arts en is altijd een groot liefhebber geweest van dichtkunst. Mijn moeder, die vorig jaar is overleden, heeft op amateurniveau gezongen. Die twee passies hebben ze samengebracht in het Hausta Donans Fonds, waaruit jaarlijks circa 15.000 euro wordt besteed. Hausta Donans is de naam en het motto van het fonds en betekent, vrij vertaald: ‘Wat je put, moet je schenken.’”  - Hugo de Haas van Dorsser

Lees hier het artikel over het Hausta Donans Fonds in een bijlage van NRC Handelsblad.

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het Hausta Donans Fonds gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten