Lente Fonds

Uit het fonds worden innovatieve projecten met jongere cultuurmakers ondersteund op het gebied van muziek, theater, beeldende kunst en letteren.
Lente Fonds

Op 20 mei 2020, aan het begin van de coronacrisis, startte een unieke actie voor cultuur. Aan de keukentafel bij Hein en Corine Muller ontstond de actie #DoemeemetjeAOW. Binnen vier weken werd ruim 1 miljoen euro opgehaald voor cultuurmakers in nood door ruim 4.500 donateurs die (een deel van) hun AOW-vakantiegeld stortten. Dit bedrag werd daarna verdubbeld door het ministerie van OCW. Het was een groot succes. 

Deze actie hebben we voortgezet in 2021. Met de opbrengsten is het Lente Fonds opgericht. Uit het fonds worden innovatieve projecten met jongere cultuurmakers ondersteund op het gebied van muziek, theater, beeldende kunst en letteren.

In 2022 is er weer een AOW-actie, dit keer voor de vrijheid van makers. Doe je ook mee? Ga dan naar: Doe mee met je AOW (cultuurfonds.nl)

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het Lente Fonds gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur en natuur in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten