Mingus-fonds voor jazz en geïmproviseerde muziek

Het Mingus Fonds wil vernieuwende, avontuurlijke en uitzonderlijke muziekprojecten mogelijk maken in Noord-Brabant.
Mingus-fonds voor jazz en geïmproviseerde muziek
Fotocredits:
Ivo van Leeuwen

In het spoor van Charles Mingus
De oprichters van het nieuwe fonds vinden het belangrijk dat het gedachtegoed van de legendarische componist, bandleider en bassist Charles Mingus wordt doorgegeven aan een nieuwe generatie. Daarom richt het fonds zich vooral op innovatieve en genre-overstijgende projecten binnen jazz en geïmproviseerde muziek. Het gaat dan bijvoorbeeld om concerten, cd-opnames of compositie-opdrachten. Het fonds wil vooral ook jonge musici en componisten ondersteunen.

Makers gezocht!
Podia, muzikanten, collectieven en andere initiatiefnemers die een stichting of vereniging hebben met een culturele doelstelling kunnen een aanvraag doen bij het Cultuurfonds Noord-Brabant.

Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het Mingus-fonds voor jazz en geïmproviseerde muziek gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur en natuur in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten