Schenken als bedrijf?

Wil je aan het Cultuurfonds schenken met je bv? Dat kan door middel van een schenking. Dat wordt niet gezien als een zakelijke uitgave, maar kan onder bepaalde voorwaarden wel ten laste van de winst van je bedrijf gebracht worden. 


Waaraan schenken?

Je kunt algemeen schenken aan het Cultuurfonds zodat wij de gelden kunnen besteden aan de meest urgente en kansrijke projecten op het gebied van cultuur en natuur. Of je kunt aangeven dat je wilt schenken aan een specifiek thema, werkterrein of een provincie. Jij geeft aan wat van waarde is. Bijdragen aan een bestaand fonds kan vanaf €1.000 p​er jaar.​ Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. De contactgegevens van hen staan onderaan deze pagina.

Doe een schenking aan het Cultuurfonds

Eenvoudig via iDeal
 1. Eenmalig doneren
  Stap 1 van 3
  Welk bedrag wil je schenken? *
  Ik wil een ander bedrag kiezen
 2. Eenmalig doneren
  Stap 2 van 3
 3. Eenmalig doneren
  Stap 3 van 3

ANBI-status

Het Cultuurfonds heeft de culturele ANBI-status en is daardoor vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. De gift komt dus geheel ten goede aan cultuur en natuur. Als particulier of bedrijf is het mogelijk om een gift af te trekken van de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Bij een periodieke schenking van minimaal 5 jaar gelden er geen voorwaarden. 

Wat kost een gift aan het Cultuurfonds je netto?

Naar de rekenmodule

Periodieke schenking

Sluit eenvoudig een Periodieke Schenkingsovereenkomst af om te geven aan een bestaand CultuurFonds op Naam of een werkterrein.

Floris en Carla 094

"Het fonds is een onderdeel van mijn sociale leven."

Carla · insteller van een CultuurFonds op Naam

Contact

4 A5 A5972
Marianne Kruyskamp
adviseur schenken
+31 20 520 6130
m.kruyskamp@cultuurfonds.nl
4 A5 A0706
Rosanne Hilverda
adviseur schenken
+31 20 226 9377
rosanne@cultuurfonds.nl