Origineel door Annemique de Kroon
Bewerkt voor website

Dankzij de vrijgevigheid van Carla van Vugt, die een bijdrage leverde vanuit haar eigen CultuurFonds op Naam, kon de getalenteerde trompettist Floris Onstwedder zijn muzikale reis beginnen aan het bekende conservatorium in Zürich. Deze daad van gulheid en ondersteuning illustreert het belang van schenkers in de cultuursector. Zij maken carrières waar.

Floris en Carla 081

“Mensen als u zijn doorslaggevend”

Floris · trompettist

Carla van Vugt en haar inmiddels overleden echtgenoot Laurent besloten meer dan twintig jaar geleden een eigen fonds op naam op te richten bij het Cultuurfonds. Een daad die voortkwam uit hun diepgewortelde liefde voor cultuur en de wens om anderen te helpen hun artistieke dromen te verwezenlijken. Floris Onstwedder is slechts één van de vele getalenteerde jonge musici die door dit fonds de kans kregen om hun passie te volgen.

Carla en Floris delen niet alleen de dankbaarheid voor de financiële steun, maar ook een inspiratiebron die diepgeworteld ligt in hun familiegeschiedenis. Terwijl Floris zijn grootvader als zijn muzikale held beschouwt, herinnert Carla zich liefdevol de kostbare momenten met haar grootouders en hun gedeelde liefde voor muziek. Deze erfelijke passie versterkt hun band en illustreert de universele taal die muziek spreekt, zonder woorden maar met onmiskenbare harmonie.

Floris beschouwt zijn tijd in Zürich als een waardevolle en levensveranderende ervaring. Hij sprong in het diepe door naar het buitenland te gaan om zijn talent verder te ontwikkelen en zijn vaardigheden als solist te perfectioneren. In de prachtige zalen van het conservatorium van Zürich, omringd door gelijkgestemde medestudenten, kon hij zijn passie de vrije loop laten en zichzelf volledig onderdompelen in zijn muzikale roeping. Deze ervaring heeft niet alleen zijn artistieke groei gestimuleerd, maar ook zijn vermogen om zich aan te passen, grenzen te verleggen en zijn eigen weg te vinden in een nieuwe cultuur en omgeving.

Carla, die zelf heeft ervaren hoe het is om in het buitenland te wonen, begrijpt de uitdagingen en obstakels die muzikanten tegenkomen op hun pad naar succes. Ze bewondert de moed en toewijding van jonge talenten, die niet alleen muzikaal virtuoos moeten zijn, maar ook zichzelf moeten presenteren en hun eigen weg moeten banen in de complexe wereld van de muziek. Haar steun, zowel financieel als emotioneel, is een onmisbaar steuntje in de rug voor Floris en anderen, en versterkt hun geloof in zichzelf en hun vermogen om hun dromen te verwezenlijken.

Floris en Carla 094

“Het fonds is een onderdeel van mijn sociale leven”

Carla · Fonds op Naam oprichter

Dit inspirerende verhaal toont de onschatbare waarde van muziek en de kracht van onvoorwaardelijke steun. Het herinnert ons eraan dat we door elkaar te helpen en te geloven in elkaars talenten, niet alleen individuele levens verrijken, maar ook de wereld om ons heen transformeren. Zoals Carla van Vugt en Floris Onstwedder laten zien, heeft muziek de kracht om harten te verbinden, grenzen te overschrijden en levens te veranderen. Laten we ons laten inspireren door hun verhaal en onze eigen rol vinden in het ondersteunen en bevorderen van de magie van muziek.

Zelf een project financieren?

Wil je kunst en cultuur ondersteunen? Dan kun je, net als Carla, een CultuurFonds op Naam oprichten. Het Cultuurfonds neemt je alle zorg uit handen en matcht je aan projecten die dicht bij je hart liggen.

Vragen?

4 A5 A0706
Rosanne Hilverda
adviseur schenken
+31 20 226 9377
rosanne@cultuurfonds.nl