Toekomstshow 1

Hoe ziet de toekomst eruit?

workshop/training De Toekomstshow
Aangevraagd door
Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid
Bijdrage
€ 15.000,00
Werkterrein
Meerdere werkterreinen

Wat als jij mag bepalen hoe de toekomst eruitziet? Wat zie je dan? Met die vraag gaan kunstenaars AZC’s in. Samen met jongeren van vijfentwintig verschillende vestigingen in Nederland geven zij hun toekomst vorm.

De Toekomstshow is een driejarig programma mogelijk gemaakt door Fonds ZOZ. De focus ligt op co-creatie: jongeren in AZC’s maken samen met kunstenaars van verschillende disciplines kunst. Muziek, fotografie, illustratie, film en kostuumdesign komen aan bod. Alle resultaten worden samen gepresenteerd in een grootse show.

Toekomstshow 2

Waarom steunt het Cultuurfonds De Toekomstshow?

Stichting de Vrolijkheid helpt jongeren zich te ontwikkelen met behulp van kunst. Middels creatieve experimenten gaan zij op zoek naar zichzelf en hun plek in de wereld.

  • Co-creatie staat centraal in dit project. Er is veel ruimte om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Kunstenaars en deelnemers gaan als gelijken met elkaar om.
  • Dit project richt zich uitsluitend op jongeren in AZC’s.\Uit onderzoek blijkt dat deelname aan kunstzinnige activiteiten een positief effect heeft op het zelfbeeld, sociale en cognitieve vaardigheden en het bouwen van een netwerk.
  • Dit project biedt letterlijk toekomstperspectief.

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Heb je een goed idee? Een project dat raakt, verbindt of de wereld bevraagt? Check ons Fonds ZOZ. We zijn altijd op zoek naar spannende initiatieven.

Dit project kreeg een toekenning uit: