WFT1

Sprookjes uit een oorlogsgebied

kunstproject War Fairy Tales
Aangevraagd door
Growing Pains
Bijdrage
€ 28.650,00
Werkterrein
ZOZ
Bereik
5.550 bezoekers

Stel je voor, je bent een jaar of tien. Het is een donderdag als er oorlog in je land uitbreekt. Rusland valt binnen. Van de ene op de andere dag is alles anders. Wat doet dat met je? Hoe praat je daarover? Kun je daar wel over praten?

Stichting Growing Pains richt zich met War Fairy Tales op slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Kinderen en hun verzorgers die daar direct of indirect door getroffen zijn. Met een publicatie, een tentoonstelling, een educatief programma en een toolkit voor het voeren van gesprekken, maakt Growing Pains verhalen over oorlog toegankelijk voor een jong publiek. Vijf Oekraïense kunstenaars maken hiervoor nieuw werk. Het project wordt financieel ondersteund door Fonds ZOZ, een themafonds dat via verhalen de weerbaarheid in de samenleving versterkt. Fonds ZOZ is powered by het Cultuurfonds.


WFT2

Waarom steunt het Cultuurfonds War Fairy Tales?

Growing Pains werkt op het snijvlak van beeldende kunst, grafisch ontwerp, gesprek, educatie en menselijke verbinding. De stichting is opgericht als reactie op de Russische invasie in Oekraïne.

  • Met War Fairy Tales draagt Growing Pains nieuwe manieren aan om gesprekken over oorlog en conflict te activeren. Zowel met kunstenaars als met een (jong) publiek.
  • Het project richt zich zowel tot de gemeenschap die rechtstreeks door de oorlog in Oekraïne is getroffen als tot hen die het voorrecht hadden de gebeurtenissen op veilige afstand mee te maken.
  • Onderdeel van het project is een serie openbare workshops voor kinderen in MAQAM, Amsterdam.
  • Growing Pains ondersteunt vrouwelijke en non-binaire kunstenaars met een migratieachtergrond.
  • Identiteitstransformatie en de vraag hoe je oorlogservaringen kunt delen met de bredere samenleving waar je ook deel van uitmaakt zijn onderdeel van dit project.

Meer weten?

Volg War Fairy Tales via Growing Pains.


Oorlogstrauma’s verwerken met behulp van cultuur

Daar staan we voor. Via Fonds ZOZ, dat gericht is op het verminderen van extremisme, polarisatie en radicalisering in de Nederlandse samenleving, ondersteunen we bijzondere projecten.

Dit project kreeg een toekenning uit: