Porseleinkoorts

In het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden is de tentoonstelling Porseleinkoorts te zien. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de Europese porseleinmanie in de 18e eeuw, aangewakkerd door vorsten Augustus de Sterke en Madame de Pompadour, en toont een luxueuze verzameling topstukken uit Dresden, Sèvres en andere belangrijke verzamelingen, die zelden te zien zijn, inclusief levensgrote porseleinen dieren uit de dierentuin van Augustus de Sterke.

De tentoonstelling kreeg € 25.000 van het Cultuurfonds.

Mikalojus Konstantinas Ciurlionis: Beyond Heaven and Earth

Museum Belvédère is het eerste museum in Nederland dat een solotentoonstelling wijdt aan het werk van Mikalojus Konstantinas Čiurlionis (1875-1911). Čiurlionis groeide uit tot de belangrijkste Litouwse componist en beeldend kunstenaar en tot op de dag van vandaag wordt hij beschouwd als nationaal icoon. Het accent van de tentoonstelling ligt op Čiurlionis’ latere werken waarin hij in zijn geheel eigen symbolistische stijl een verbinding vindt tussen beeldende kunst en muziek.

De tentoonstelling kreeg € 15.000 van het Cultuurfonds.

De laatste dagen van de dorpsgek

In Theaterkerk Nes in Nes is de tentoonstelling De laatste dagen van de dorpsgek te bezoeken. In deze tentoonstelling wil Theaterkerk Nes bezoekers op een prikkelende en soms confronterende manier laten kennismaken met de geestelijke (on)gezondheid op het platteland. Ze maken gebruik van verschillende objecten om de thema's tot leven te brengen.

De tentoonstelling kreeg € 12.246 van het Cultuurfonds Fryslân

Ook een bijdrage ontvangen voor jouw tentoonstelling?

Bekijk de mogelijkheden!