projecten
theater, dans en filmLandelijk

Furkan van Oranje

Furkan wil zichzelf zijn. Geen Nederlander. Geen Turk. Zichzelf.

Furkan heeft altijd verdedigd dat hij niet alleen Turk is, maar ook niet alleen Nederlander. Wat hij wel is, kan hij niet goed benoemen. Daarom doet hij een zelfonderzoek naar wie hij is. Hij leest boeken, kijkt films, begint een dagboek, en vlogt over zijn ervaringen. Hij maakt een reis naar Turkije, zijn tweede thuis, en de familie die hij altijd mist. Met zijn camera interviewt hij zijn familieleden en vrienden over hoe zij hem zien. Wie is hij voor hen? Wat betekent het als je twee culturen in je draagt?

Furkan van Oranje volgt Furkan Erdogan (19) enkele jaren van zijn leven. Van een jonge scholier ontwikkelt hij zich naar een succesvolle projectleider in de wereld van internationale marketing. Hij staat voor een aantal levensvragen over zijn carrière, familie, vrienden, geloof en de liefde, en het belangrijkst: of hij naar Turkije zal emigreren of niet. 

Ondertussen lopen de spanningen op tijdens de Tweede Kamerverkiezingen en de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije. Furkan wordt steeds sterker gestigmatiseerd en voelt zich machteloos. Hij besluit om zich te manifesteren en gaat naar de Geert Wilders-bijeenkomst in Breda. De internationale pers legt vast hoe Furkan een discussie aangaat met PVV-ers. Het is een rauwe ervaring, maar het motiveert hem om zijn plek in Nederland op te eisen. Hij zegt: "Ik ben hier geboren, ik hoef niet te integreren. Dit is mijn land. Mensen moeten met mij leren omgaan, niet andersom. Ik ga hier niet weg."

Project gesteund door:

Fonds ZOZ

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Da Bounce Festival

De relevantie en de potentie van urban cultuur wordt in Nederland nog onvoldoende erkend en herkend. Daar brengt Stichting Capture22 verandering in met het eerste overkoepelende urban cultuurfestival van Nederland, genaamd Da Bounce Festival.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Dansproductie 'Father Figure'

Begin 2022 presenteert Lloydscompany de dansproductie Father Figure, het vervolg op de dansvoorstelling Father Father, waarmee danser Lloyd Marengo in 2012 tourde langs zalen en festivals in Nederland, Zweden, Frankrijk, Engeland en Duitsland.

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Diversity in bureaucracy

multidisciplinair project 'Diversity in bureaucracy'

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Livestream GRIMM | Waar hiphop en ballet elkaar ontmoeten

Bekijk project