Zeeland

Het Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling die lokale of regionale projecten ondersteunt.

Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland
Kousteensedijk 7
Postbus 8004
4330 EA Middelburg
zeeland@cultuurfonds.nl
(06) 527 529 43

Aanvragen

Wilt u een aanvraag doen bij het Cultuurfonds Zeeland? Kijk dan eerst of uw project voldoet aan de richtlijnen van afdeling Zeeland en wat de inzendtermijnen zijn. Daarna kunt u online aanvragen.

Wanneer het Cultuurfonds Zeeland uw project ondersteunt, kunt u per mail een verzoek indienen voor uitbetaling. Bekijk eerst de voorwaarden voor de financiële afwikkeling van provinciale afdelingen.

Geven

Wilt u graag cultuur, natuur en wetenschap steunen in Zeeland? Dan kun u een CultuurFonds op Naam instellen, of bijdragen aan een bestaand fonds:

Publicatie- en Documentairefonds Zeeland
Draagt bij aan publicaties en documentaires op het gebied van geschiedenis van Zeeland. Ga voor meer informatie over de doelstellingen en gesteunde projecten naar het Publicatie -en Documentairefonds Zeeland.

Goessche Diep Fonds
Draagt bij aan cultuur- en natuurbehoud, met name de vogelbescherming in Zeeland. aG voor meer informatie over de doelstellingen en gesteunde projecten naar het Goessche Diep Fonds.

Jawino Fonds
Steunt cultuur in de gemeente Goes. Ga voor meer informatie over de doelstellingen en gesteunde projecten naar het Jawino Fonds.

Prijzen

Stimuleringsprijs
Deze Stimuleringsprijs, waar € 10.000 aan verbonden is, is bedoeld voor (met name jonge) vrijwilligers of amateurs, die individueel of in georganiseerd verband een project willen uitvoeren dat uitstijgt boven hun reguliere activiteiten. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan projectvoorstellen op het gebied van literatuur, beeldende kunst, audiovisuele kunst, muziek en muziektheater, dans, theater, cultuur- en natuurbehoud.

De Goessche Diep Fondsprijs
De Goessche Diep Fondsprijs van € 2.500 wordt toegekend als blijk van waardering voor excellent werk of een opvallend initiatief van een persoon of instelling op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in Zeeland.

Bestuur en contact

Adres
Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland
Kousteensedijk 7
Postbus 8004
4330 EA Middelburg
E  zeeland@cultuurfonds.nl

Contactpersonen
Mw. A.H.C. Keijzer, ambtelijk secretaris
Mw. C. Gideonse, secretaresse
Mw. S. Zijnen, secretaresse

Voor vragen, neem contact op met Anika Keijzer
T 06 527 529 43 (maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 16.00)

Bestuur
Dhr. J.M.M. Polman, voorzitter
Dhr. S. Blaas, penningmeester
Dhr. M.A. Buise
Mw. S.L Ie
Dhr. C. Jacobusse
Mw. M.J. Laport
Mw. J. de Regt
Dhr. H. Uil

Ambtelijk secretariaat
Mw. A.H.C. Keijzer, ambtelijk secretaris

Administratieve ondersteuning
Mw. C. Gideonse, secretaresse
Mw. S. Zijnen, secretaresse

Vergaderdata
De vergaderdata in 2021 van de afdeling Zeeland zijn:

VergaderdataUiterste inleverdatum
22 maart
31 januari
30 juni
9 mei
29 september
8 augustus
6 december
17 oktober


Nieuws en projecten uit de
provincie Zeeland

Zeeland

Zilveren Pareltjes voor cultuur en natuur in Zeeland

27/10/2020

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland heeft het Zilveren Pareltje ingesteld, een extra bijdrage om cultuur- en natuurorganisaties een hart onder de riem te steken in de moeilijke coronatijd.

LandelijkDrentheFlevolandFrieslandGelderlandGroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselUtrechtZeelandZuid-Holland

Vragen over je project of evenement vanwege de coronamaatregelen?

13/03/2020

Heb je een bijdrage van ons gekregen maar gaat jouw voorstelling, concert of project niet door vanwege de coronamaatregelen? Neem dan contact met ons op en bespreek je situatie met een van onze adviseurs.

Zeeland

Workshop crowdfunding om samenwerking Voordekunst en Cultuurfonds Zeeland te vieren

22/01/2020

Het Cultuurfonds Zeeland is matchingfundingpartner van Voordekunst geworden. De nieuwe samenwerking wordt gevierd met een gratis workshop Crowdfunding op donderdag 6 februari!

Zeeland

Goessche DiepFonds Prijs 2019 voor Engel Reinhoudt

08/12/2019

Zanger en schrijver Engel Reinhoudt heeft op 8 december de Goessche Diep Fondsprijs 2019 ontvangen voor zijn persoonlijke en veelzijdige inzet voor het levend houden van de Zeeuwse streektaal.