Workshop crowdfunding om samenwerking Voordekunst en Cultuurfonds Zeeland te vieren

Het Cultuurfonds Zeeland is matchingfundingpartner van Voordekunst geworden. De nieuwe samenwerking wordt gevierd met een gratis workshop Crowdfunding op donderdag 6 februari!
Middelburg, 22 januari 2020
Workshop crowdfunding om samenwerking Voordekunst en Cultuurfonds Zeeland te vieren

Het Cultuurfonds Zeeland stelt in 2020 10.000 euro beschikbaar voor individuele makers en groepen in de culturele, creatieve sector in Zeeland, die een crowdfundingscampagne starten op Voordekunst. Als matchingfundingpartner kan het Cultuurfonds Zeeland activiteiten van een nieuwe vooral jonge doelgroep steunen met bijdrages van maximaal 750 euro. Voordekunst is hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector.

De eerste donatie is inmiddels werkelijkheid geworden: het Zeeuws muzikaal duo Michiel en Suzanne ontvangt een bijdrage van 750 euro voor hun crowdfundingcampagne 'Debuutalbum Threads of Silver and Gold’. Feest! Voordekunst en het Cultuurfonds selecteren de campagnes die gesteund worden. Samen met particuliere donaties – de Zeeuw staat bij Voordekunst bekend als ruimhartig gever - en andere bijdrages kunnen hierdoor mooie culturele projecten van de grond komen.

Wil je een goed creatief idee realiseren?

Op donderdag 6 februari 2020 van 16:00 tot 17:30 uur organiseren het Cultuurfonds Zeeland en Voordekunst een gratis workshop Crowdfunding in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, in Middelburg. 

De workshop is voor iedereen in Zeeland die een crowdfundingscampagne wil starten om een creatief idee te realiseren. Met goede voorbeelden en tips, uitdagingen en valkuilen, word je persoonlijk begeleid bij de ontwikkeling van het idee en de opzet van je crowdfundingscampagne.

Aanmelden   

Meld je uiterlijk maandag 3 februari aan via dit formulier. Er is ruimte voor een maximaal aantal deelnemers; per organisatie of groep kunnen zich maximaal 2 personen aanmelden. Wees er dus snel bij!

Voordekunst

De workshop wordt gegeven door Voordekunst, hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Voordekunst adviseert en begeleidt crowdfundingcampagnes en helpt zo makers om hun projecten te verwezenlijken. 

Donateurs kunnen via het platform direct en gemakkelijk bijdragen aan projecten van hun keuze. Voordekunst biedt een podium aan makers en instellingen om te laten zien wie ze zijn en wat hen drijft. Met succes, het slagingspercentage op Voordekunst is 80%. Kijk voor meer info op voordekunst.nl.

Cultuurfonds Zeeland

Vanaf dit jaar steunt het Cultuurfonds Zeeland crowdfundingscampagnes op Voordekunst van individuele makers en groepen in de culturele, creatieve sector in Zeeland met bedragen van tot maximaal 750 euro. In totaal is er in 2020 10.000 euro beschikbaar.