Cultuurfondsbeurzen voor uw studenten

Zijn uw studenten klaar voor een nieuwe uitdaging?

Voor studenten die net hun bachelor of master hebben afgerond en hun grenzen verder willen verleggen, heeft het Cultuurfonds een buitenkans: een internationale beurs voor verdere studie.

Ieder jaar stellen we dankzij de gulle giften van vele schenkers rond de 250 beurzen beschikbaar voor bijna 3 miljoen euro voor talentvolle afgestudeerde academici (Master) en HBO’ers uit alle disciplines. De kerstvakantie is de uitgelezen kans voor studenten om rustig te overdenken of ze verder willen studeren (in het buitenland). Er zijn een aantal documenten nodig als bijlagen voor het online aanvraagformulier. Het is daarom aan te raden om op tijd aan een aanvraag te beginnen! 

In onze voorwaarden leest u of uw studenten voor een van de beurzen in aanmerking komt.

Studiebeurs

De Cultuurfondsbeurzen zijn er voor vervolgopleidingen, promotie of vervolgonderzoek in het buitenland. Daarnaast zijn er ook beurzen voor kortere muziekopleidingen, zoals workshops en masterclasses, en bijdragen voor de aanschaf van een muziekinstrument.

Beurs aanvragen?

Wil de student een volgende stap zetten naar een toekomst als bijvoorbeeld wiskundige, politicoloog of econoom? Of als beeldend kunstenaar, theatermaker, danser of muzikant? Elk jaar kunnen zij vanaf 1 februari tot en met 1 april een Cultuurfondsbeurs aanvragen. Musici kunnen het hele jaar door een beurs aanvragen voor een korte studie van maximaal drie maanden.

Bij een aanvraag voor een Cultuurfondsbeurs moet een begroting en dekkingsplan worden meegestuurd. 

Tips

  • De cultuurfondsbeursuitreikingen zijn altijd een feestje! Bekijk de aftermovie met handige tips van onze adviseurs:

  • Voor studenten hebben we op een aparte pagina nuttige informatie op een rij gezet.

Download

Download onze toolkit
Download onze toolkit

In deze toolkit zitten diverse materialen die u kunt gebruiken voor promotie van onze beurzen, bijvoorbeeld in nieuwsbrieven, op uw website of om uit te printen en op te hangen. Het Word-document in de toolkit geeft uitleg over de verschillende meegeleverde materialen.