Who cares?

In Museum van de Geest in Amsterdam is de tentoonstelling Who cares? te bezoeken. Een eerbetoon aan slachtoffers en helden van de zorg tijdens WOII.

De tentoonstelling kreeg € 20.000 van het Cultuurfonds.

De Grote Indonesië Tentoonstelling

De Grote Indonesië Tentoonstelling is te zien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Het is een grootse overzichtstentoonstelling over de geschiedenis, kunst en cultuur van Indonesië en zijn bewoners.

De tentoonstelling kreeg € 25.000 van het Cultuurfonds.

Bunkers: het verborgen verleden van Zandvoort

De tentoonstelling Bunkers, het verborgen verleden van Zandvoort in het Zandvoorts Museum toont de geschiedenis van de Duitse bunkers die tijdens de Tweede Wereldoorlog langs de kustlijn van Zandvoort werden gebouwd.

De tentoonstelling kreeg € 5.000 van het Cultuurfonds Noord-Holland.

Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School

In Museum het Schip is een tentoonstelling over de belangrijkste architect van de Amsterdamse School: Michel de Klerk.

De tentoonstelling kreeg € 25.000 van het Cultuurfonds.

Diana Scherer: Farming Textiles

Museum Kranenburgh organiseert de tentoonstelling Diana Scherer – Farming Textiles. De tentoonstelling toont de verwevenheid tussen mens en natuur, urgente ecologische vraagstukken en onze relatie met onze omgeving.

De tentoonstelling kreeg € 7.500 van het Cultuurfonds Noord-Holland.

D(R)AAD

D(R)AAD in Verwey Museum in Haarlem gaat over de kracht van borduren als vorm van verzet en genezing van trauma’s. De expositie is onderdeel van het project Laat Los en Koester.

Laat Los en Koester kreeg € 15.000 van het Cultuurfonds.

Lisa Konno - The Porcelain Body

De tentoonstelling Lisa Konno - The Porcelain Body in Museum JAN in Amstelveen gaat over het werk van modeontwerper en kunstenaar Lisa Konno. Ze staat bekend om haar innovatieve ontwerpen die culturele invloeden combineren met moderne stijlen. Konno heeft een sterke focus op duurzaamheid en inclusiviteit in haar werk.

De tentoonstelling kreeg € 7.500 van het Cultuurfonds Noord-Holland.

Home and the world

De wereld waarin we leven wordt bepaalt door grenzen en door waar we ons thuis voelen. In de tentoonstelling Home and the world in Museum van Loon in Amsterdam wordt door hedendaagse kunstenaars onderzocht waar die grenzen vandaan komen. Wordt de invloed van nationalisme en kolonialisme onder de loep genomen en worden er alternatieven gepresenteerd.

De tentoonstelling kreeg € 25.000 van het Cultuurfonds.

Regie: Rembrandt

In het Rembrandthuis in Amsterdam is de tentoonstelling Regie: Rembrandt te zien. De tentoonstelling gaat over de rol van Rembrandt als regisseur van zijn kunstwerken en onthult hoe hij theater-technieken zoals gezichtsuitdrukkingen en belichting gebruikte om meeslepende verhalen te vertellen. Het museum brengt topstukken naar voren vanuit diverse collecties om deze fascinerende relatie tussen schilderkunst en theater in de 17e eeuw te verkennen.

De tentoonstelling kreeg € 25.000 van het Cultuurfonds.

Het Amsterdam van Piet van Eeghen

Ontdek het Amsterdam van Piet van Eeghen in de tentoonstelling in het Amsterdam Museum. Deze tentoonstelling werpt een licht op de invloedrijke rol van deze negentiende-eeuwse zakenman en filantroop, die de stad transformeerde door zijn initiatieven zoals het Vondelpark en het Prinsengrachtziekenhuis. Leer meer over zijn bijdragen aan de stad en ontdek hoe zijn activiteiten als koopman, kunstverzamelaar en weldoener Amsterdam voor altijd hebben veranderd.

De tentoonstelling kreeg € 15.000 van het Cultuurfonds.

Ook een bijdrage ontvangen voor jouw tentoonstelling?

Bekijk de mogelijkheden!