Cultuurfonds Houten

Geeft aan culturele initiatieven voor en door inwoners van Houten, die gericht zijn op de versterking van de samenleving, lokale identiteit en gemeenschapszin. Aanvragen worden behandeld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht.
Cultuurfonds Houten
Fotocredits:
Korenfestival

Het Cultuurfonds Houten is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Houten en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Cultuurfonds Houten heeft als doelstelling "het financieel ondersteunen van culturele initiatieven voor en door inwoners van Houten, die gericht zijn op de versterking van de samenleving, lokale identiteit en gemeenschapszin. Het bevorderen van cultuurdeelname voor en door inwoners en bezoekers van Houten." Het budget voor het Cultuurfonds Houten voor 2016 bedraagt ongeveer € 50.000. Het Cultuurfonds Houten is een fonds van én voor inwoners uit de gemeente Houten!

Geven aan Cultuurfonds Houten

Het Cultuurfonds Houten is een fonds van en voor cultuur in Houten, met bijdragen van het bedrijfsleven, particulieren en vermogensfondsen. Personen en bedrijven kunnen een gift doen aan het Cultuurfonds Houten via het Prins Bernhard Cultuurfonds. Schenken is tot en met 2017 fiscaal extra voordelig: vaak is meer dan de helft van de gift aftrekbaar van de belasting. Neem voor meer informatie contact op met Menno Tummers.

Aanvraag indienen

Alle culturele organisaties in Houten die een cultureel initiatief nemen, zoals het organiseren van een concert, tentoonstelling, festival of educatieproject kunnen een bijdrage aanvragen uit het Cultuurfonds Houten. 

Aanvragen voor financiële ondersteuning voor cultuur(uitingen) en activiteiten kunnen het hele jaar worden ingediend. Het Cultuurfonds beoordeelt vier keer per jaar de aanvragen. De inzendtermijnen en vergaderdata kun u hier vinden.

Lees de richtlijnen van het Cultuurfonds Houten en beoordeel of uw project in aanmerking komt voor ondersteuning. Wanneer u in aanmerking komt voor ondersteuning, kunt u beginnen met het invullen van het online aanvraagformulier.

Contact

Wilt u meer weten over de aanvraagmogelijkheden of heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? U kunt contact opnemen met het secretariaat van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht via 030 258 3991 of utrecht@cultuurfonds.nl.


Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het Cultuurfonds Houten gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten