Winactie: 'Solar Futures'

Om de energietransitie te versnellen is volgens Marjan van Aubel een nieuw perspectief nodig. We moeten zonne-energie niet langer alleen als een techniek zien, maar als iets wat compleet geïntegreerd is in ons alledaagse leven. 'Solar Futures' is een publicatie van Marjan van Aubel over zonne-energie in relatie tot ontwerpen en hedendaags ontwerponderzoek. Van Aubel bespreekt toepassingen in verleden, heden en toekomst en gaat de dialoog aan met verschillende vakgebieden als architectuur, mode en industrieel ontwerp. Maak als donateur kans op deze bijzondere engelstalige publicatie.
Deze actie eindigt op 18/10/2022.
Winactie: 'Solar Futures'

Marjan van Aubel

Prijswinnende uitvinder en solar designer Marjan van Aubel (1985) focust zich met haar innovatieve concepten op duurzaamheid, design en technologie.

Van Aubel wil laten zien dat extreme energie-efficiëntie te behalen is doormiddel van intelligent design. Ze geeft objecten een dubbele functie door bijvoorbeeld te werken met uittrekbare materialen of door zonnepanelen te integreren die het proces van fotosynthese in planten nabootsen; zo is een tafel niet alleen een tafel maar genereert deze ook elektriciteit. Met haar ontwerpen streeft Marjan ernaar om onze huidige relatie met zonne-energie te herdefiniëren.

Solar Futures

Solar Futures: How to Design a Post-Fossil World with the Sun door Marjan van Aubel verkent de toekomst van zonne-energie. Zonne-energie heeft een nieuw verhaal nodig. Deze publicatie illustreert wat we moeten weten om over te stappen van zonne-energie technologie naar zonne-energie design met behulp van alledaagse geïntegreerde esthetische oplossingen.

Het boek is opgedeeld in drie delen: het eerste deel legt uit hoe we in het verleden met de zon hebben ontworpen en geeft een visuele tijdlijn van de historische ontwikkeling van zonne-energie. Het tweede deel gaat over het heden: waar staan we nu en wat is solar design? Tot slot wordt in het laatste deel gekeken naar de toekomst en wordt gevraagd hoe we ervoor kunnen zorgen dat zonne-energie niet het asbest van de 21e eeuw wordt.

Voor dit boek interviewde Marjan Van Aubel verschillende experts uit het veld zoals Paola Antonelli, curator MoMA, Ben van Berkel, oprichter van UNStudio, Lex Hoefsloot, oprichter van Lightyear, Marjan Minnesma, activiste en nog veel meer.

Winactie

Wil jij kans maken op deze publicatie? We mogen een paar exemplaren weggeven aan onze donateurs. Stuur vóór dinsdag 18 oktober 2022 een mail naar acties@cultuurfonds.nl met in de onderwerpregel 'Solar Futures' en in de mail je naam en adres, en maak kans!