Flevoland

Het Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling die lokale of regionale projecten ondersteunt.

Provinciehuis Flevoland
Visarenddreef 1
Postbus 55
8200 AB Lelystad
flevoland@cultuurfonds.nl
(0320) 26 5245Aanvragen

Wilt u een aanvraag doen bij het Cultuurfonds Flevoland? Kijk dan eerst of uw project voldoet aan de richtlijnen van afdeling Flevoland en wat de inzendtermijnen zijn. Daarna kunt u online aanvragen.

Wanneer het Cultuurfonds Flevoland uw project ondersteunt, kunt u per mail een verzoek indienen voor de uitbetaling. Bekijk eerst de voorwaarden voor de financiële afwikkeling van provinciale afdelingen.

Geven

Wilt u graag cultuur, natuur of wetenschap steunen in Flevoland? Dan kun u een CultuurFonds op Naam instellen, of bijdragen aan een bestaand fonds.

Prijzen

Lelyprijs

De Lelyprijs wordt sinds 1996 uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland aan personen of verenigingen die zich onverplicht en buiten de beroepensfeer voor langere tijd hebben ingezet voor cultuur of natuur in Flevoland. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €5000 euro en een kunstwerk getiteld ‘Geven’ van de Flevolandse kunstenaar Siemen Bolhuis.

De Lelyprijs 2020 is toegekend aan het Apollo Ensemble. De prijs is 11 juni uitgereikt door Leen Verbeek tijdens een concert in het provinciehuis. In samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en Omroep Flevoland heeft het Apollo Ensemble een uniek concert opgenomen in de Statenzaal van het Provinciehuis in Lelystad.

Bestuur en contact

Adres
Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland
Provinciehuis Flevoland
Visarenddreef 1
Postbus 55
8200 AB Lelystad

E flevoland@cultuurfonds.nl

Contactpersoon
Mw. A. ter Beek-van Spronsen, ambtelijk secretaris
T (0320) 265 245

Bestuur
Dhr. L. Verbeek, voorzitter
Dhr. F.P. Mesu, vice-voorzitter
Mw. C. Kleijheeg, penningmeester
Dhr. B. ten Brinke
Mw. S. Grootenboer
Dhr. A.J. Kerkvliet
Mw. L. Brouwer-Woort
Dhr. P. Giesen
Mw. C.E.M. Verdonk
Dhr. J. Wachtmeester
Mw. M. Wijnants

Ambtelijk secretaris
Mw. A. ter Beek-van Spronsen

Nieuws en projecten uit de
provincie Flevoland

Flevoland

Kanshebbers voor Lelyprijs 2021 bekend

25/03/2021

De jury van de Lelyprijs 2021 heeft na een zorgvuldige afweging drie kandidaten op de shortlist gezet. Het is nu aan het bestuur van het Prins Bernhard Cultuur Fonds Flevoland om te kiezen wie van hen de winnaar wordt. Dat wordt in mei bekend gemaakt. De jury kon kiezen uit zeventien zeer geschikte kandidaten.

LandelijkDrentheFlevolandFrieslandGelderlandGroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselUtrechtZeelandZuid-Holland

Vragen over je project of evenement vanwege de coronamaatregelen?

13/03/2020

Heb je een bijdrage van ons gekregen maar gaat jouw voorstelling, concert of project niet door vanwege de coronamaatregelen? Neem dan contact met ons op en bespreek je situatie met een van onze adviseurs.

Flevoland

Festival Jolpop krijgt Lelyprijs

25/01/2019

Het jaar 2019 is een nieuwe mijlpaal voor de vrijwilligers van Jolpop uit Lelystad: Pieter-Jan Niebeek en zijn medewerkers krijgen dit jaar de Lelyprijs van het Cultuurfonds Flevoland.

Flevoland

Kandidaten voor Lelyprijs 2019 gezocht

07/09/2018

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland zoekt personen of verenigingen uit Lelystad die in aanmerking kunnen komen voor de Lelyprijs van 2019. Het gaat om mensen of initiatieven die zich onverplicht en buiten de beroepensfeer om gedurende langere tijd hebben ingezet voor de Flevolandse cultuur of natuur. De prijs, bedoeld als waardering voor de vrijwilligersactiviteiten, bestaat uit een bedrag van € 2.500 - te besteden aan cultuur of natuur - en een kunstwerk van Siemen Bolhuis.