Flevoland

Het Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling die lokale of regionale projecten ondersteunt.

Provinciehuis Flevoland
Visarenddreef 1
Postbus 55
8200 AB Lelystad
flevoland@cultuurfonds.nl
(0320) 26 5245Aanvragen

Wilt u een aanvraag doen bij het Cultuurfonds Flevoland? Kijk dan eerst of uw project voldoet aan de richtlijnen van afdeling Flevoland en wat de inzendtermijnen zijn. Daarna kunt u online aanvragen.

Wanneer het Cultuurfonds Flevoland uw project ondersteunt, kunt u per mail een verzoek indienen voor de uitbetaling. Bekijk eerst de voorwaarden voor de financiële afwikkeling van provinciale afdelingen.

Geven

Wilt u graag cultuur, natuur of wetenschap steunen in Flevoland? Dan kun u een CultuurFonds op Naam instellen, of bijdragen aan een bestaand fonds.

Prijzen

Lelyprijs
Voor de Lelyprijs komen personen of organisaties in aanmerking die zich onderscheiden op het gebied van de cultuur of natuur in Flevoland. De prijs is een kunstwerk van Siemen Bolhuis en een bedrag van 5.000 euro dat kan worden aangewend binnen de organisatie van de prijswinnaar.

De Lelyprijs 2019 is uitgereikt aan festival Jolpop uit Lelystad, dat jaarlijks wordt georganiseerd door een grote groep vrijwilligers.

Wilt u een persoon of organisatie voordragen voor de Lelyprijs 2020? Nominaties, uiteraard voorzien van een motivatie, kunnen vóór 1 oktober 2019 worden gestuurd naar het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland, bij voorkeur per e-mail onder vermelding van nominatie 'Lelyprijs 2020'.

Bestuur en contact

Adres
Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland
Provinciehuis Flevoland
Visarenddreef 1
Postbus 55
8200 AB Lelystad

E flevoland@cultuurfonds.nl

Contactpersoon
Mw. A. ter Beek-van Spronsen, ambtelijk secretaris
T (0320) 265 245

Bestuur
Dhr. L. Verbeek, voorzitter
Dhr. H. Dijksma, vice-voorzitter
Dhr. F.P. Mesu, penningmeester
Mw. S. Grootenboer
Mw. D.A.M. Hussaarts
Mw. L. Brouwer-Woort
Mw. C. Kleijheeg
Dhr. P. Giesen
Mw. C.E.M. Verdonk
Dhr. J. Wachtmeester
Mw. M. Wijnants

Ambtelijk secretaris
Mw. A. ter Beek-van Spronsen

Nieuws en projecten uit de
provincie Flevoland

LandelijkDrentheFlevolandFrieslandGelderlandGroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselUtrechtZeelandZuid-Holland

Vragen over je project of evenement vanwege de coronamaatregelen?

13/03/2020

Heb je een bijdrage van ons gekregen maar gaat jouw voorstelling, concert of project niet door vanwege de coronamaatregelen? Neem dan contact met ons op en bespreek je situatie met een van onze adviseurs.

Flevoland

Festival Jolpop krijgt Lelyprijs

25/01/2019

Het jaar 2019 is een nieuwe mijlpaal voor de vrijwilligers van Jolpop uit Lelystad: Pieter-Jan Niebeek en zijn medewerkers krijgen dit jaar de Lelyprijs van het Cultuurfonds Flevoland.

Flevoland

Kandidaten voor Lelyprijs 2019 gezocht

07/09/2018

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland zoekt personen of verenigingen uit Lelystad die in aanmerking kunnen komen voor de Lelyprijs van 2019. Het gaat om mensen of initiatieven die zich onverplicht en buiten de beroepensfeer om gedurende langere tijd hebben ingezet voor de Flevolandse cultuur of natuur. De prijs, bedoeld als waardering voor de vrijwilligersactiviteiten, bestaat uit een bedrag van € 2.500 - te besteden aan cultuur of natuur - en een kunstwerk van Siemen Bolhuis.

Flevoland

Jubilerend Museum Nagele krijgt Lelyprijs

14/02/2018

Het jaar 2018 is een feestelijke periode voor de vrijwilligers van Museum Nagele. Niet alleen omdat het museum twintig jaar bestaat, maar zeker ook omdat de zeventig medewerkers samen zijn uitgeroepen tot winnaars van de Lelyprijs.