Flevoland

Het Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling die lokale of regionale projecten ondersteunt.

Provinciehuis Flevoland
Visarenddreef 1
Postbus 55
8200 AB Lelystad
flevoland@cultuurfonds.nl
(0320) 26 5245

Aanvragen

Wilt u een aanvraag doen bij het Cultuurfonds Flevoland? Kijk dan eerst of uw project voldoet aan de richtlijnen van afdeling Flevoland en wat de inzendtermijnen zijn. Daarna kunt u online aanvragen.

Wanneer het Cultuurfonds Flevoland uw project ondersteunt, kunt u per mail een verzoek indienen voor de uitbetaling. Bekijk eerst de voorwaarden voor de financiële afwikkeling van provinciale afdelingen.

Geven

Wilt u graag cultuur, natuur of wetenschap steunen in Flevoland? Dan kun u een CultuurFonds op Naam instellen, of bijdragen aan een bestaand fonds.

Prijzen

Lelyprijs

De Lelyprijs wordt sinds 1996 uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland aan personen of verenigingen die zich onverplicht en buiten de beroepensfeer voor langere tijd hebben ingezet voor cultuur of natuur in Flevoland. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €5000 euro en een kunstwerk getiteld ‘Geven’ van de Flevolandse kunstenaar Siemen Bolhuis.

Lykele Zwanenburg is de winnaar van de Lelyprijs 2022. Woensdag 8 juni ontving hij de prijs uit handen van commissaris van de Koning, Leen Verbeek, ook voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland.

Bestuur en contact

Adres
Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland
Provinciehuis Flevoland
Visarenddreef 1
Postbus 55
8200 AB Lelystad

E flevoland@cultuurfonds.nl

Contactpersoon
Angelique ter Beek-van Spronsen ambtelijk secretaris
T (0320) 265 245

Bestuur
Leen Verbeek voorzitter
Esther Verdonk vice-voorzitter
Arno Kerkvliet penningmeester
Bas ten Brinke
Sandra Grootenboer
Lydia Brouwer-Woort
Teunis Ruiten
Frans Meijer
Liesbeth Bronkhorst
Jeroen Kleijheeg

Ambtelijk secretaris
Angelique ter Beek-van Spronsen

Nieuws en projecten uit de
provincie Flevoland

Flevoland

Cultuurfonds Flevoland investeert met 55.000 euro in 13 cultuurprojecten

13/10/2022

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft in het derde kwartaal van 2022 voor 55.000 euro bijgedragen aan 13 bijzondere cultuurprojecten in de provincie.

Flevoland

Cultuurfonds Flevoland investeert met 45.000 euro in 13 cultuurprojecten

30/06/2022

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft in het tweede kwartaal van 2022 voor 45.000 euro bijgedragen aan 13 bijzondere cultuurprojecten in de provincie.

Flevoland

Lykele Zwanenburg heeft Lelyprijs 2022 in ontvangst genomen

08/06/2022

Lykele Zwanenburg is de winnaar van de Lelyprijs 2022. Woensdag 8 juni ontving hij de prijs uit handen van commissaris van de Koning, Leen Verbeek, ook voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. Hij krijgt de prijs vanwege zijn tomeloze inzet om de natuur en de natuurwaarden in Flevoland te behouden en te versterken.

LandelijkFlevolandbeeldende kunstmuziek

Floriade Expo 2022

De Floriade Expo 2022 vindt plaats in Almere van 14 april tot en met 9 oktober 2022. Deze zevende editie van de internationale tuinbouwtentoonstelling staat dit jaar geheel in het teken van Growing Green Cities. Tijdens de expo 2022 is er een ruim aanbod van kunst, cultuur en events. Als tegenstelling tot de functionele en pragmatische benadering van de natuur in de paviljoens en tuinen, benadert het kunst & cultuurprogramma de natuur op een meer emotionele wijze – vanuit reflectie. Hoe hebben we de natuur door de eeuwen heen gecultiveerd en welke rol speelt het in ons dagelijks leven?

Bekijk