Wie?

Voor projecten in Flevoland kunnen stichtingen en verenigingen een financiële bijdrage aanvragen voor beeldende kunst, monumentenzorg, geschiedenis & letteren, muziek, theater, dans & film, natuur of buurtcultuur. Bekijk de algemene richtlijnen van het Cultuurfonds om te zien of het project in aanmerking komt. Er zijn ook nog enkele aanvullende richtlijnen van het Cultuurfonds Flevoland. Aanvragen voor publicaties hebben een aanvullend calculatieformulier.

Deadlines

Stuur jouw aanvraag ruim op tijd in en altijd voordat het project van start gaat. Hieronder vind je de deadlines voor aanvragen:

20 februari 2024 (vergaderdatum 7 maart 2024)
4 juni 2024
 (vergaderdatum 20 juni 2024)
10 september 2024 
(vergaderdatum 26 september 2024)
26 november 2024
 (vergaderdatum 12 december 2024)

Uitbetaling

Het Cultuurfonds maakt de bijdrage over na ontvangst van een betaalverzoek.

Advies op maat

Hoe werf je nieuwe leden? Waar vind je sponsoren? Hoe stel je een beleidsplan op en hoe ontwikkel je een website? Veel culturele vrijwilligersorganisaties worstelen met die vragen. Het Cultuurfonds Flevoland stelt elk jaar zeven waardebonnen voor vijf dagdelen advies van de SESAM academie ter beschikking. Deze academie werkt met senior-adviseurs die hun kennis en ervaring uit het bedrijfsleven of bij de overheid belangeloos inzetten om met verenigingen mee te denken.

Doe je aanvraag!

Alles gecheckt? Quickscan gedaan? Je kunt online je aanvraag doen voor deze provincie.