Cultuurfonds Groningen steunt Rumbling Earth Festival en 40 andere projecten

Cultuurfonds Groningen heeft in de bestuursvergadering van 24 juni in totaal 110.020 euro toegekend voor 41 projecten op het gebied van cultuur en natuur in de provincie Groningen. Één van die projecten is het Rumbling Earth popfestival in de straten van de Groningse binnenstad op 12 en 13 juli.
27 juni 2019
Cultuurfonds Groningen steunt Rumbling Earth Festival en 40 andere projecten
Fotocredits:
De Band 'Woe Blind Birds' speelt op Rumbling Earth Festival in de Groningse binnenstad op 13 juli. Bandfoto door Kris Bos

Enkele projecten zijn:

Orbitfest
De Stichting ColorC krijgt een bijdrage voor de vijfde editie van het festival OrbitFest met als thema De Spelende Mens. Orbitfest is een toekomstgericht futuristisch winterlichtfestival in de binnenstad van Groningen waarbij licht geldt als bron van energie en inspiratie voor de toekomst. De stichting daagt Noord-Nederlandse makers en hackers uit om vorm te geven aan het concept ‘speelsheid. Het festival vindt plaats van 20 tot en met 22 december 2019.

Landgoed Ennemaborg
Stichting Het Groninger Landschap kan rekenen op een bijdrage voor de inrichting van het bezoekerscentrum van Landgoed Ennemaborg te Midwolda. Samen met vrijwilligers wordt een plek gecreëerd die uitnodigt om het Landgoed te ontdekken. Het project is met name gericht op natuureducatie van schoolklassen uit de omgeving. De toekenning is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen uit het Van Lange Fonds en het Helena Vrucht Fonds, twee van de CultuurFondsen op Naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds

Syrische koor New Life Choir
Het Syrische koor New Life Choir Groningen krijgt een bijdrage voor de aanschaf van koorkleding, een keyboard en een concert op 22 september 2019 in het Grand Theatre te Groningen. Het koor bestaat uit een groep mensen die elkaar 3 jaar geleden voor het eerst ontmoetten in het Groninger Opvangcentrum voor Asielzoekers. Met hun activiteiten wil het koor andere vluchtelingen inspireren en motiveren om iets positiefs van hun leven in Nederland te maken en de dankbaarheid uiten voor de Nederlandse Gastvrijheid.  Op het programma staan Arabische-, Nederlandse-, Engelse- en Franstalige liederen, raps, gedichten en verhalen.

Rumbling Earth Festival 2019
Stichting Rumbling Earth kan rekenen op een bijdrage voor het Rumbling Earth Festival 2019: een popfestival in de binnenstad van Groningen, zonder podia, zonder entree. Meer dan 30 lokale acts spelen op 12 en 13 juli 2019 akoestische en semi-akoestische sets van 30 minuten. Het festival is van belang in de Groningse talentontwikkelingsketen.

Overzicht toekenningen
In de bijlage staat per gemeente aangegeven aan welke projecten ditmaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Groningen.

Aanvraag doen?
Wilt u zelf een aanvraag doen voor een bijzonder project in de provincie Groningen? Kijk voor meer informatie op de pagina Aanvragen Groningen.