Fonds ZOZ

ZOZ verwijst naar een nog onontdekte pagina vol verhalen. Verhalen die nog niet de voorpagina’s halen, maar daarom niet minder belangrijk zijn. Het zijn de verhalen die thuishoren en deel uitmaken van de Nederlandse samenleving. Of het gaat om nieuwe verhalen of om oude verhalen in een nieuw en bijzonder jasje, het zijn herkenbare verhalen die je raken of je aan het denken zetten.
Fonds ZOZ
Fotocredits:
Get Me & Gemeentemuseum Den Haag

Fonds ZOZ richt zich op culturele- of kunstprojecten die verschillen tussen mensen overbruggen, vaste denkkaders doorbreken en empathie en begrip stimuleren. De focus ligt op projecten die gericht zijn op het verminderen van extremisme, polarisatie en radicalisering.  

Er kan een bijdrage worden aangevraagd voor onder andere educatieprojecten of voor projecten (voorstellingen, films, websites). De doelgroep van het project bestaat bij voorkeur (grotendeels) uit jongeren en/of jongvolwassenen.

Project: Vergeten Voordeuren 

Fotograaf Laisa Maria Vermeij volgde voor het project 'Vergeten Voordeuren' twee jaar lang Rotterdammers in armoede met een antropologische blik. Fonds ZOZ interviewde haar over het project en de relatie met fonds ZOZ.


Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het Fonds ZOZ gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur en natuur in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten