Fonds ZOZ

Fonds ZOZ ondersteunt theatermakers, muzikanten, (korte) film- en documentairemakers, fotografen en online creatieven die zich inzetten voor de Nederlandse samenleving anno nu. Kunstenaars die weerbaarheid willen versterken en de voedingsbodem voor extremisme en radicale ideeën, ongeacht de achterliggende visie, via hun werk willen verminderen.
Fonds ZOZ
Fotocredits:
Get Me & Gemeentemuseum Den Haag

Fonds ZOZ richt zich op culturele- of kunstprojecten die verschillen tussen mensen overbruggen, vaste denkkaders doorbreken en empathie en begrip stimuleren. 

Er kan een bijdrage worden aangevraagd voor onder andere educatieprojecten of voor projecten (voorstellingen, films, websites) die speciaal gericht zijn op kinderen en jongeren (eind basisschool/ voortgezet onderwijs).

Project: Vergeten Voordeuren 

Fotograaf Laisa Maria Vermeij volgde voor het project 'Vergeten Voordeuren' twee jaar lang Rotterdammers in armoede met een antropologische blik. Fonds ZOZ interviewde haar over het project en de relatie met fonds ZOZ.


Voor CultuurFondsen op Naam gelden dezelfde richtlijnen als voor het Cultuurfonds. Na ontvangst van een aanvraag bekijkt het Cultuurfonds of ondersteuning uit een van de CultuurFondsen op Naam mogelijk is, deze fondsen kunnen niet apart aangeschreven worden.

Door het Fonds ZOZ gesteunde projecten

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur, natuur en wetenschap in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten