projecten
beeldende kunstNoord-HollandVondelpark en Schinkelgebied

KadS - 'Entre nous – Omdat wij zijn'

Na ruim een jaar van gesmoord verlangen blijkt het thema van deze zomereditie, die aanvankelijk in het voorjaar van 2020 zou plaatsvinden, meer dan actueel. Kunstenaars trekken de buurt in en ontwerpen nieuw werk voor een zelfgekozen locatie, zoals een ondergrondse kelder onder de Zeilbrug of een mysterieus eiland dat plotseling opduikt in het Vondelpark. Vanuit hun eigen waarneming en discipline richten de kunstenaars hun pijlen op de stad waar dromen, obsessies en eigenaardigheden samenkomen. Dit resulteert in een kunstmanifestatie waarin het onderliggende motief, 'de magie van de ontmoeting', in al zijn facetten wordt uitgediept.


  • Atelier Van Lieshout (NL), MOSES, 2021
  • Maria Barnas (NL), NIGHT INK, 2021
  • Circus Andersom (NL), HET LOKET, 2021
  • Zoro Feigl (NL), PHOSPHENES, 2021

Tijdens de opening en gedurende de 6 weken dat de tentoonstelling loopt worden er rondleidingen, performances en interventies georganiseerd.

Deelnemende kunstenaars

Maria Barnas [NL] - Maarten Bel [NL] - Circus Andersom [NL] - Tibor Dieters [NL] - Arnon Grunberg [NL] - Eduardo Guerrero [ES] - Manon van Hoeckel [NL] - Atelier Van Lieshout [NL] - Studio Ossidiana [IT] - Studio Zoro Feigl [NL] - Radio Noord/Zuid [NL]

Atelier Van Lieshout | MOZES |Vondelpark 

De expliciete en indrukwekkende Rhino Moses, die bij de plaatsing al veel aandacht kreeg van mens en dier, herbergt een ruimte in zijn buik waar snode plannetjes gesmeed kunnen worden. De Rhino verwijst zowel naar de gepantserde krijger als naar het offerdier. Het werk van drijvende kracht Joep van Lieshout is opgenomen in museumcollecties wereldwijd.

Maria Barnas | Night Ink | Vondelpark 

Nabij de brug Van Baerlestraat dwarrelen gedichten van Maria Barnas uit een boom. Haar gedicht Nachtinkt ontstond vanuit spontane ontmoetingen met de daklozen onder de brug en observaties van passanten: waarin de bomen namen krijgen het park langzaam onder water verdwijnt... Daarnaast declameert Barnas haar gedicht één op één tijdens de opening aan argeloze passanten. Barnas schrijft poëzie en is beeldende kunstenaar. In haar werk beschouwt ze tekst en beeld als gelijkwaardig.

Circus Andersom | Het Loket | Hoofddorpplein 

Centraal op het plein staat het OPLOSSINGEN/PROBLEMEN loket van Circus Andersom. Het monument zal vraagtekens oproepen; geeft het antwoord op de vragen die niet gesteld worden of roept het vragen op die niet te beantwoorden zijn? Waarin het zelf-oplossend vermogen van de buurt beproefd wordt. De interactieve invulling zal vooral komen van de buurtbewoners zelf. Het collectief, (voorheen Circus Engelbregt) noemt zichzelf ook wel een ‘verbindende ontregelingsorganisatie’.

Zoro Feigl | Phosphenes | Kelder Zeilbrug 

Feigl schept in de verborgen kelder onder de Zeilbrug een onstoffelijk universum dat als een zwerm met een ondoorgrondelijke choreografie het netvlies tart, ontstaan door reflecties en beweging. Feigl staat internationaal bekend om zijn tactiele, kinetische kunstwerken. Hij toont met deze installatie, die van alle materialiteit is ontdaan, zijn tot nu toe meest poëtische werk.

Benieuwd geworden naar de rest?

Op de website van Soledad Senlle Art Foundation vind je meer informatie over de andere werken. De manifestatie is van 25 juli tot en met 5 september te zien in Amsterdam Zuid.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Noord-Hollandbeeldende kunst

Bes: Klein godje in het Oude Egypte

Feest-en beschermgodje in Allard Pierson

Bekijk project
Noord-Hollandbeeldende kunst

Parklicht in Oosterpark

Twaalf lichtkunstwerken in het Amsterdamse Oosterpark

Bekijk project
Noord-Hollandbeeldende kunst

De Mooiste Stad

Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan

Bekijk project
Noord-Hollandbeeldende kunst

Art=Artis

Artis als inspiratie voor de kunstenaars van Moam.

Bekijk project