projecten
Zuid-HollandRotterdam

Boijmans Hillevliet Online: de droomwerkplaats

Begin 2020 is Boijmans een luisterpost gestart op Hillevliet 90, gesteund door het Breeman Talle Fonds en Cultuurfonds Zuid-Holland. Hier gaan het Boijmans en Hillevliet in gesprek met de buurt, collega’s en makers die bijdragen aan cultuur in Rotterdam Zuid. Iedereen is welkom bij deze ontmoetingsplaats waar bewoners, leerlingen en talentvolle makers samenkomen, zelf activiteiten kunnen organiseren of eraan deelnemen.


Fysiek is het nu onmogelijk, maar op woensdag 17 februari, organiseert Boijmans Hillevliet een geheel online workshopprogramma met voor ieder wat wils. 

Ze starten om 16.00 uur met een kinderworkshop door museumdocenten Barbara en Tjy. 

  • De workshop 'Dromen van de toekomst' bestaat uit opdrachten waarin kinderen worden uitgedaagd om samen met hun broertjes, zusjes en/of ouders aan de slag te gaan met verschillende surrealistische technieken, geïnspireerd door kunstwerken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. 

Om 17.00 uur is er een bijzondere kookworkshop door Abdelkader Benali en conservator Alexandra van Dongen. 

  • Vanuit zijn eigen keuken voert Abdelkader Benali samen met conservator Alexandra van Dongen een keukengesprek over onder andere de tajine, een aardewerk stoofpot met kegelvormig deksel (Arabisch: طاجين, Tamazight: ⵜⴰⵊⵉⵏ), waarnaar het gerecht is vernoemd. 

En ze sluiten om 20.00 uur af met een workshop door illustrator Franky Sticks.

  • Franky Sticks is illustrator en DJ en de tweede kunstenaar die op Hillevliet 90 een muurschildering maakt in opdracht van Boijmans Hillevliet. In zijn workshop Dreamy Doodles op woensdagavond ontdek je hoe Franky steeds iets nieuws creëert vanuit een beperking. Hij geeft kleine tekenopdrachten waarbij jij snel het eerste wat in je opkomt moet tekenen of 'doodlen'.

Voor meer informatie en links naar de digitale bijeenkomst kijk je op: https://www.boijmans.nl/boijmans-hillevliet-online-de-droomwerkplaats

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Zuid-Hollandbeeldende kunst

Wandering poems by Babi Badalov

Met dit project introduceert Superflus de kunstenaar Babi Badalov in Den Haag zowel binnen verschillende onderwijs- en kunstinstellingen, als in de openbare ruimte. Zijn werk toont een sterke maatschappelijke positionering en verweving van het alledaagse leven met kritische vraagstukken ten aanzien van geopolitieke relaties. Dit doet hij echter op een subtiele, kwetsbare, kleurrijke en toegankelijke wijze, waarmee hij het publiek (woord)spelenderwijs aan het denken zet.

Bekijk project
Zuid-Hollandbeeldende kunstmuziek

EXPO | Black Album / White Cube

Bekijk project
Zuid-Hollandbeeldende kunstgeschiedenis & letteren

Neko. De kat in de Japanse kunst

Ook in Japan zijn ze gek op katten

Bekijk project
Zuid-Hollandgeschiedenis & letterenmuziek

Winternachten International Literatuurfestival 2020

De 25e editie van hét internationale literatuurfestival van Nederland

Bekijk project