projecten
muziekLandelijk

NJO Muziekzomer

Elke zomer komen de meest getalenteerde jonge musici uit de hele wereld naar Gelderland om tijdens de NJO Muziekzomer te werken met gerenommeerde coaches, dirigenten en solisten. Tussen 2 en 18 augustus verzorgen gepassioneerde talenten van 18 tot 26 jaar meer dan 85 concerten en voorstellingen. 

Opening
Het jaarlijkse zomerfestival van de Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON) opent op vrijdag 2 augustus in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem. Hier geeft young artist in residence fagottist Thomas Dulfer al een voorproefje van één van zijn programma's en lichten diverse Muziekzomerensembles een tipje van de sluier van hun programma's.

Blauwbaard
Dé grote productie van deze Muziekzomer is de voorstelling Blauwbaard, waarin young artist in residence Thomas Dulfer en regisseur Titus Tiel Groenestege acrobatiek, dans, theater en beeldende kunst samen laten komen. De voorstelling verhaalt over het gelijknamige sprookje uit Moeder de Gans over de wrede Blauwbaard die een groot geheim verbergt voor zijn vrouw. Zij gaat echter op zoek totdat zij een vreselijke ontdekking doet.

Familievoorstellingen
Dit jaar staan er twee heel bijzondere familievoorstellingen op het programma. Het Nationaal Jeugdorkest speelt namelijk nogmaals Berlioz' Symphonie fantastique, maar ditmaal voor de kleintjes. De Fantastische Symfonie vertelt met de hulp van regisseur Anita van Soest het verhaal achter de muziek, over een groot bal en een heuse heksensabbat. In Rare Snuiters neemt het Dimlicht ensemble kinderen met en zonder visuele handicap mee op ontdekkingsreis door de buizen van een hoorn. Tijdens de tocht kruisen allemaal rare snuiters hun pad, zoals Wally de Walvis en Freya de Fret. Leuk voor iedereen, want de dieren zijn niet alleen te zien, maar ook te voelen en zelfs te ruiken! 

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Kindermuziekweek

Bekijk project
Landelijkmuziek

Talenttraject Jong Metropole

talenttraject Jong Metropole 2019/2020

Bekijk project
Landelijkmuziek

Le Guess Who? 2019

Het toonaangevende festival voor ontdekking, samenwerking en muzikaal grenzen verleggen.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Méér muziek in de klas

Structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen

Bekijk project