Cultuurfonds Drenthe steunt 'De Moord bij het Zwarte gat' en 39 andere projecten

Cultuurfonds Drenthe heeft in de tweede vergadering van 2019 in totaal 120.300 euro beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 40 projecten op het gebied van cultuur en natuur in Drenthe. Één van die projecten is het theaterstuk 'De moord bij het zwarte gat' die in de zomer van 2020 als openluchtvoorstelling opgevoerd wordt in het natuurgebied Het Zwarte Gat in Zuidwolde.
4 juli 2019
Cultuurfonds Drenthe steunt 'De Moord bij het Zwarte gat' en 39 andere projecten
Fotocredits:
Theaterwerkgroep Mina Kroes informeert belangstellenden langs fietstocht voor 25 jaar gemeente De Wolden.

Vier opvallende projecten:

De moord bij het zwarte gat
Stichting Reco Zuidwolde kan rekenen op een bijdrage voor het theaterstuk 'De moord bij het zwarte gat' die in de zomer van 2020 als openluchtvoorstelling opgevoerd wordt in het natuurgebied Het Zwarte Gat in Zuidwolde, dat is nabij de plek waar 137 jaar geleden de moord op Mina Kroes werd gepleegd. Het stuk is geschreven door Jan Veenstra en de regisseur is Rob van der Ree. Alle acteurs worden geworven via audities.

Uitkijktoren in beekdal Eeser Voorste Diep Borger
Stichting Dorpsbelangen Borger kan rekenen op een bijdrage voor het realiseren van een uitkijktoren in beekdal Eeser Voorste Diep Borger. Het realiseren van de uitkijktoren is een onderdeel van een bottom up project om de herkenbaarheid van de natuurlijke doorbraak van het beekje in de Hondsrug te markeren. De uitkijktoren is bedoeld om het beekdal vanuit een bepaalde hoogte te kunnen zien en in bedoeld voor inwoners en toeristen.

Symponica in D
Stichting Instituut voor Kunst en Cultuur kan rekenen op een bijdrage voor de organisatie van de vierde editie van Symfonica in D op 9 november 2019 in de Nieuwe Kolk in Assen. Symfonica in D is de Provinciale Jeugd Orkestendag van de provincie Drenthe.

Eenmalige stook op 7 augustus 2019
Stichting Historische Steenbakkerij Zorgvlied kan rekenen op een bijdrage voor de eenmalige stook op 7 augustus 2019 van de oude techniek van stenen bakken voor de koloniehuisjes zoals dat 200 jaar geleden werd gedaan voor de Maatschappij van Weldadigheid. De werkgroep heeft hiervoor ervaring opgedaan in Duitsland op een museum steenbakkerij waar men ook met deze aantallen werkt en dat is behapbaar voor de stokers en de spanningsboog blijft aanwezig bij het publiek.

Overzicht toekenningen
In de bijlage staat per gemeente aangegeven aan welke projecten ditmaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Drenthe.

Aanvraag doen?
Op 27 september en 13 december 2019 behandelt het bestuur van het Cultuurfonds Drenthe nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Die kunnen tot 6 weken vóór die datum online worden ingediend.