Gelderland

Het Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling die lokale of regionale projecten ondersteunt.

Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland
Huis der Provincie, Markt 11
Postbus 9090
6800 GX Arnhem
gelderland@cultuurfonds.nl
(026) 359 86 35 (ma t/m do)

Aanvragen

Wilt u een aanvraag doen bij het Cultuurfonds Gelderland? Kijk dan eerst of uw project voldoet aan de richtlijnen van de afdeling Gelderland en wat de inzendtermijnen zijn. U kunt online uw aanvraag doen voor deze provincie. Aanvragen voor publicaties hebben een aanvullend calculatieformulier. Dit stuurt u samen met het manuscript, mee met uw online aanvraag.

Wanneer het Cultuurfonds Gelderland uw project ondersteunt, kunt u na realisering van het project per mail een verzoek indienen voor uitbetaling.
Bekijk eerst de voorwaarden voor de financiële afwikkeling van provinciale afdelingen.

Geven

Wilt u graag cultuur, natuur en wetenschap steunen in Gelderland? Dan kunt u een CultuurFonds op Naam instellen, of bijdragen aan een bestaand fonds.

Fondsen op naam dragen bij aan projecten met een bepaald doel. Het bestuur bepaalt welke bijdragen uit welk budget worden gesteund. U kunt in uw aanvraag wel een suggestie doen.

Gelders Waterschapsfonds
Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Rivierenland en Waterschap Vallei en Veluwe hebben een fonds opgericht om cultuur- en natuurprojecten in de regio die aan water gerelateerd zijn, financieel mogelijk te maken.

Paletfonds
Dit fonds ondersteunt projecten voor amateurs op het terrein van de beeldende kunst in Gelderland.

Buurtcultuurfonds Mooiland Gelderland
Dit fonds ondersteunt cultuurprojecten die bijdragen aan de ‘kunst van het samenleven’ in het rayon waar Mooiland woningbezit heeft.

Cultuurfonds Hattem
Het fonds ondersteunt bijzondere initiatieven, natuurprojecten en culturele bijeenkomsten in de buurt. Geniet u ook zo van de cultuur en de natuur in Hattem? Zou u meer willen doen om deze te laten floreren? Dat kan door vriend te worden van het Cultuurfonds Hattem! 

Cultuurfonds Rumpt
Dit lokale fonds steunt bijzondere cultuur- en natuurprojecten in Rumpt en directe omgeving.

Oene Fonds
Dit fonds stimuleert activiteiten op het gebied van cultuur, erfgoed en natuur in Oene.

Prijzen

De Gelderse Bokaal
Deze onderscheiding gaat in de oneven jaren naar iemand die zich heeft ingezet voor cultuur of natuur in Gelderland. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5.000 - te besteden aan een project binnen een van de werkterreinen van het Cultuurfonds - en een speciaal voor de winnaar ontworpen Gelderse Bokaal. Daarnaast zijn er nog twee prijzen van elk €1.000.

In 2019 ging de Gelderse Bokaal naar Dani Apeldoorn. De rapper ontving de prijs voor zijn bijzondere inzet op cultureel gebied in het Koelhuis in Zutphen. Lees er hier meer over.

De Gelderse Pauwenveer
De Gelderse Pauwenveer gaat in de even jaren naar een in Gelderland gevestigde instelling op het gebied van cultuur of natuur. De winnaar ontvangt €25.000 om te besteden aan een doel op het werkterrein waarop de organisatie actief is en een kunstwerk van Niels van Bunningen. De andere twee genomineerden ontvangen ieder €5.000 onder dezelfde voorwaarden.

Bestuur en contact

Adres
Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland
Markt 11
6811 CG Arnhem
E-mailadres: gelderland@cultuurfonds.nl

Ambtelijk secretaris
Wendelien Kuit

Administratief medewerkers
Hendrikje Biemans
Ilona den Ouden

Bestuur
De heer J.C.G.M. Berends, voorzitter
Mevrouw A.H. Bronsvoort, vicevoorzitter 
De heer D. Chargois
Mevrouw F. van Dooren
De heer P. van Gurp
De heer T. van der Ham, penningmeester
De heer R. Hueting
De heer P.C. van Maaren
De heer K. van der Mark
De heer B. de Munnick
De heer F.J. Rensen
Mevrouw H. van Xanten

Wendelien Kuit
Voor vragen, neem contact op met:
Wendelien Kuit
Ambtelijk secretaris
026 359 86 35 (ma t/m do)
gelderland@cultuurfonds.nl

Nieuws en projecten uit de
provincie Gelderland

Gelderland

Music Support Gelderland | Nieuw fonds voor muzikanten

16/09/2020

Het Cultuurfonds en Poppunt Gelderland starten een nieuwe regeling om ambitieuze artiesten te ondersteunen, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Met een bijdrage uit het fonds kunnen zij zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen, om zo met een gerichte investering een grote sprong te maken.

Gelderland

Cultuurfonds Gelderland ondersteunde in het tweede kwartaal van 2020 72 projecten

05/08/2020

Het Cultuurfonds Gelderland heeft in het tweede kwartaal dit jaar 72 projecten ondersteund. Daarmee werd 206.979 euro gegeven aan cultuur en natuur in de regio.

Gelderland

Provincie Gelderland steunt Gelderse makers in coronatijd

14/07/2020

De provincie Gelderland gaat cultuurmakers in de provincie ondersteunen met een gift van 225.000 euro aan het Cultuurmakersfonds. Dit fonds is onlangs ingesteld bij het Prins Bernhard Cultuurfonds om culturele makers zonder langjarige subsidie te helpen de gevolgen van de coronacrisis te boven te komen en actief en creatief te blijven.

Gelderland

Gelderse Pauwenveer nominaties: Motel Spatie, Lokalen en Besiendershuis

25/06/2020

Het Cultuurfonds Gelderland heeft drie organisaties genomineerd voor de Gelderse Pauwenveer 2020: Motel Spatie uit Arnhem, Lokalen uit Lichtenvoorde en Besiendershuis uit Nijmegen. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van cultuur of natuur in de provincie Gelderland.