Voor wie?

Voor projecten in Gelderland kunnen stichtingen en verenigingen een financiële bijdrage aanvragen voor beeldende kunst, monumentenzorg, geschiedenis, letteren, muziek, theater, dans, documentaires, natuur of buurtcultuur. Bekijk de algemene richtlijnen van het Cultuurfonds om te zien of het project in aanmerking komt. Er zijn ook nog enkele aanvullende richtlijnen van het Cultuurfonds Gelderland en voor de groene speelpleinen. Aanvragen voor publicaties hebben een aanvullend calculatieformulier. Dit stuur je samen met het manuscript, mee met je online aanvraag. Aanvragen voor publicaties hebben een aanvullend calculatieformulier.

Makersregeling Cultuurfonds Gelderland

Met de Gelderse makersregeling willen we (nieuwe) makers een impuls geven om te werken aan een project. Met zo laag mogelijke drempels. Om (nieuwe) talenten aan te moedigen en vertrouwen te geven.

De makersregeling is gesloten, maar de voorwaarden zijn nog wel te bekijken op deze aparte pagina over de makersregeling.

Music Support Gelderland

Music Support Gelderland is een fonds voor Gelderse muzikanten, in 2020 opgezet door het Prins Bernhard Cultuurfonds en Poppunt Gelderland. De regeling is bedoeld voor ambitieuze artiesten, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Door een gerichte investering krijgen zij de mogelijkheid om artistiek of zakelijk een grote sprong te maken. Per act kan er maximaal €1000 worden aangevraagd.

Meer weten of aanvragen? Kijk op de website van Poppunt Gelderland.

Deadlines

Stuur de aanvraag altijd in vóórdat het project van start gaat. De startdatum moet na de vergaderdatum liggen. Hieronder vind je de deadlines voor aanvragen:

16 januari 2023 (Vergaderdatum 17 maart 2023)
10 april 2023
(Vergaderdatum 2 juni 2023)
10 juni 2023
(Vergaderdatum 15 september 2023)
9 oktober 2023
(Vergaderdatum 1 december 2023)

Aanvragen voor aanschaf van investeringen als apparatuur, kleding en instrumenten worden op de laatste dag van iedere maand behandeld. Voor investeringen van muziekverenigingen wordt slechts één investeringsaanvraag per drie jaar in behandeling genomen.

Uitbetaling

Het Cultuurfonds maakt de bijdrage over na ontvangst van een betaalverzoek. De voorwaarden staan in de toekenning.

Doe je aanvraag!

Alles gecheckt? Quickscan gedaan? Je kunt online je aanvraag doen voor deze provincie.