Cultuurfonds Gelderland ondersteunt festival in Hattem en 103 andere projecten in de regio

In het afgelopen kwartaal kregen 104 nieuwe projecten een bijdrage toegekend van het Cultuurfonds Gelderland. In totaal ging er bijna 270.000 euro aan cultuur en natuur in de provincie Gelderland. Eén van de projecten is het festival 'New Orleans' in Hattem door stichting Opoes House of Music.
30 april 2019
Cultuurfonds Gelderland ondersteunt festival in Hattem en 103 andere projecten in de regio
Fotocredits:
Shabby Cabs

Muziek is één van de werkterreinen van het fonds. Aan nieuwe composities, bijzondere samenwerkingen of beginnende festivals draagt het fonds graag bij. Twee bijzondere projecten binnen deze sector:

Stichting Opoes House of Music – festival New Orleans in Hattem
De derde editie van dit festival is op 7 september 2019 op het industriële terrein van Houtwerk Hattem. Het terrein wordt omgetoverd in de sfeer van de stad New Orleans met food trucks, voodoo, artiesten, kaartlezers en een groot podium. De entree is gratis. De naam van de stichting is ontstaan door een moeder en zoon die de wereld afreisden op zoek naar muziek. Omdat moeder, inmiddels opoe, nu te oud is om te reizen, wordt de muziek naar haar (en anderen) gebracht. 

Opera door Stichting Op Wacht
Op 21 en 22 september 2019 wordt de opera Op Wacht zes keer opgevoerd in het 150 jaar oude Fort Pannerden. De opera gaat over de geschiedenis van het fort, waarbij met name de Eerste Wereldoorlog en de tijd dat het fort werd gekraakt, worden belicht. De opera wordt geschreven door Eva Beunk en Rob Hoekstra. Dirigent Dick Hesselink begeleidt de 33 hoornisten en drie zangers.

Benieuwd welke projecten nog meer worden ondersteund? In de bijlagestaat een overzicht van alle toekenningen. 

Nieuwe aanvragen
Heeft u ook een project wat ondersteuning kan gebruiken? Nieuwe verzoeken kunnen het gehele jaar door worden gedaan voor bijzondere projecten in Gelderland.