Cultuurfonds Groningen steunt Nationaal Bus Museum en 25 andere projecten

Aan 26 natuur-en cultuurprojecten is een totale bijdrage van ruim 65.000 euro toegekend in het laatste kwartaal van 2019 door het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen, waaronder het Nationaal Bus Museum.
Groningen, 18 december 2019
Cultuurfonds Groningen steunt Nationaal Bus Museum en 25 andere projecten
Fotocredits:
Collectie Nationaal Bus Museum

'Van Gasgenerator tot Crossleybus': zo gaat de nieuwe tentoonstelling in Het Nationaal Bus Museum te Hoogezand heten. Hiervoor ontvangt het museum een bijdrage van 5.000 euro. De tentoonstelling geeft inzicht in de ontwikkeling en betekenis van het busvervoer tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna de wederopbouw. 

Speciaal onderdeel van de tentoonstelling is een historische tour met gids door het Groninger landschap in een Crossleybus uit 1947, de eerste nieuwe autobus in Nederland. De bus is het allerlaatste werkende exemplaar in Nederland! De tentoonstelling loopt van februari 2020 tot en met september 2020.

100-jarig jubileum Muziekvereniging De Bazuin Lutjegast

Leden van Muziekvereniging De Bazuin Lutjegast

In 2020 viert Christelijke Muziekvereniging De Bazuin Lutjegast zijn 100-jarig jubileum met een aantal speciale optredens. Veelbelovend is de 8 minuten durende compositie over ontdekkingsreiziger Abel Tasman (geboren in Lutjegast), die ter ere van het jubileum gecomponeerd zal worden. Hiervoor kan de muziekvereniging rekenen op een bijdrage van het Cultuurfonds. Het muziekstuk wordt tijdens het jubileumconcert ten gehore gebracht.

Petticoat

De Harener Operette Vereniging Thalia krijgt een bijdrage voor de uitvoering van de musical Petticoat, het humoristische verhaal van het meisje Pattie uit Winschoten dat graag wegdroomt in haar toekomst maar ook daadwerkelijk de stoute schoenen aantrekt en haar droom najaagt. 

De musical wordt in maart/april 2020 vier keer opgevoerd in 't Gorechthuis in Haren. De toekenning wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Kijlstra-Smid Fonds, één van de CultuurFondsen op Naam.

... en nog vele andere cultuur-en natuurprojecten!

In de bijlage Toekenningen leest u aan welke 26 projecten dit kwartaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Groningen.

Wilt u zelf een aanvraag doen voor een bijzonder project in de provincie Groningen? Kijk voor meer informatie op de pagina Aanvragen Groningen. Op 30 maart 2020 worden de nieuwe aanvragen voor een bijdrage besproken. Die kunnen tot 6 weken vóór die datum online worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen.