Het Cultuurfonds Groningen steunt 22 cultuur- en natuurprojecten voor ruim 70.000 euro

Het Cultuurfonds Groningen heeft in derde kwartaal van 2020 70.240 euro toegekend aan 22 projecten in de provincie Groningen. Opvallend is dat er minder aanvragen zijn dan voor de corona-crisis, terwijl de sector het zwaar heeft. Cultuur- en natuurorganisaties worden opgeroepen om vooral aanvragen in te blijven dienen.
Groningen, 29 september 2020
Het Cultuurfonds Groningen steunt 22 cultuur- en natuurprojecten voor ruim 70.000 euro
Fotocredits:
© Pierre Borasci. Noorderzon 2019: tijdens de voorstelling 'Blinde vlek' van Het Houten Huis / Maarten Smit

Download hier de toewijzingen derde kwartaal 2020 Groningen. Een greep uit de projecten die steun ontvingen:

Nieuwe balletvloer 

Stichting Het Houten Huis in Groningen krijgt een bijdrage voor de aanschaf van een balletvloer in de theaterzaal van het nieuw te betrekken pand de Kunstwerf. De Kunstwerf aan de Bloemstraat te Groningen is het nieuwe onderkomen van vier theater -en dansgezelschappen. Bekijk hieronder een eerdere productie van Het Houten Huis.

Drive-in voorstelling De Pineut

De Ketelstichting in Westerkwartier krijgt een bijdrage voor muziektheaterproductie De Pineut. Achttien jongeren in de leeftijd van 12-15 jaar en verbonden aan de Jeugdtheaterschool Zuidhorn maken zelf een drive-in voorstelling die wordt opgevoerd op het nieuwe transferium van station Zuidhorn. De jongeren gaan daarmee een nieuwe uitdaging aan: zelf maken, leren van uiteenlopende professionals en gebruik maken van de mogelijkheden die een voorstelling op locatie biedt. De toekenning wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het De Graaf-Drijvers Fonds.

Concerten in het Vestingkerkje

Concert in het Vestingkerkje

Stichting Activiteiten Commissie Oudeschans in Westerwolde kan rekenen op een bijdrage voor concerten tijdens het lustrumseizoen 2020-2021 in het Vestingkerkje van Oudeschans. De stichting slaagt er al 45 jaar lang in hoogwaardige klassieke concerten te organiseren. De toekenning wordt mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Kijlstra Smid Fonds.

Blijf je aanvraag indienen!

Het Cultuurfonds Groningen roept verenigingen en stichtingen in de cultuur- en natuursector op om vooral aanvragen voor financiële ondersteuning te blijven indienen. Ook dit jaar is het gebruikelijke budget te besteden. Juist nu is het zo belangrijk dat dit geld van onze schenkers en van de loterijen in de sector terecht komt, om te zorgen dat makers en initiatiefnemers zo snel mogelijk weer normaal aan de slag gaan zodra de beperkingen door de coronacrisis afnemen.

Volgende vergadering

In de vergadering van 7 december 2020 behandelt het bestuur van het Cultuurfonds Groningen nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Die kunnen tot 6 weken vóór die datum online worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen. Bekijk de inzenddata hier.

Over het  Cultuurfonds

Het Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur te laten leven. Dankzij onze beurzen, fondsen, expertise, prijzen en opdrachten ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden.

Het Cultuurfonds Groningen is een van de twaalf provinciale afdelingen.