Cultuurfonds Utrecht steunt Paltzbiënnale en 50 andere projecten

Aan 51 natuur-en cultuurprojecten is een totale bijdrage van bijna 125.000 euro toegekend in het laatste kwartaal van 2019 door het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, waaronder de Paltzbiënnale.
16 december 2019
Cultuurfonds Utrecht steunt Paltzbiënnale en 50 andere projecten
Fotocredits:
Monika Dahlberg

Kijken kunstenaars anders? De naam van Stichting Kijken Kunstenaars Anders zegt het al. Maar wat zien ze dan, en hoe komen ze daartoe? Voor de Paltzbiënnale 2020 heeft de stichting acht beeldend kunstenaars gevraagd om op landgoed de Paltz in Soest nieuw, tijdelijk werk te maken binnen het thema In Between Trees. Onder indrukwekkende Douglassparen, esdoorns, berken, beuken en sequoia's zal dit werk te bewonderen zijn. Bezoekers kunnen zo het proces van het maken van de kunstwerken zien.

Die Already

Drie vrouwen staan aan de voet van de heuvel met een kater te wachten tot de jongeman aan het kruis eindelijk sterft. In de tragikomedie Die Already komen Moeder Maria, Maria Magdalena en de Heilige Johanna zelf aan het woord. Deze vrouwen zijn de geschiedenis ingegaan als de moeder-, de hoer- en de huisvrouw. Maar wat is er tijdens het laatste avondmaal echt gebeurd? Theatercollectief Club Lam brengt een nieuw vrouwelijk perspectief.

... en nog vele andere cultuur-en natuurprojecten!

In de bijlage Toekenningen leest u aan welke 51 projecten dit kwartaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Utrecht.

Wilt u zelf een aanvraag doen voor een bijzonder project in de provincie Utrecht? Kijk voor meer informatie op de pagina Aanvragen Utrecht.