Cultuurfonds Utrecht steunt cultuur en natuur eerste kwartaal met ruim 180.000 euro

De culturele sector wordt zwaar getroffen door de corona-crisis. Daarom is het des te meer van belang dat projecten op het gebied van cultuur en natuur ondersteund blijven worden met bijdragen van het Cultuurfonds.
27 maart 2020
Cultuurfonds Utrecht steunt cultuur en natuur eerste kwartaal met ruim 180.000 euro
Fotocredits:
Utrecht in 1649. Atlas van Loon

In het eerste kwartaal van 2020 heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht 60 projecten met een financiële bijdrage gesteund. In totaal werd een bedrag van 186.210 euro toegewezen in de sectoren muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, letteren, culturele vorming en natuur.

De bijdragen werden mede uit verschillende Fondsen op Naam, die bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht in beheer zijn, toegekend. Met name dankzij het Cultuurfonds Stichtse Vecht, het Cultuurfonds Houten en het Van Hoorn-Koster Fonds zijn meerdere aanvragen gehonoreerd.

In de bijlage Bestedingen - Besluitenlijst staat per gemeente aangegeven aan welke projecten ditmaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Utrecht.

Aanvragen

De volgende vergadering van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht waarvoor aanvragen kunnen worden ingediend, vindt plaats op dinsdag 2 juni; de deadline voor het indienen van aanvragen ligt op 17 april.