Cultuurfonds Utrecht steunt cultuur en natuur met €118.980 in het tweede kwartaal

Ondanks de corona-crisis zijn er het afgelopen kwartaal weer bijzondere aanvragen ingediend bij Cultuurfonds Utrecht. Veel projecten hebben op creatieve wijze ingespeeld op de anderhalvemeter-samenleving en de daarbij behorende restricties. Hierdoor zijn er opvallend veel innovatieve projecten bedacht.
9 juni 2020
Cultuurfonds Utrecht steunt cultuur en natuur met €118.980 in het tweede kwartaal
Fotocredits:
Stichting Moestuin De Haar

In het tweede kwartaal van 2020 heeft het Cultuurfonds Utrecht 36 projecten met een financiële bijdrage gesteund. In totaal werd een bedrag van 118.980 euro toegewezen in de muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, letteren, culturele vorming en natuur. 

Zo kan het Zeister Mannenkoor een nieuwe lichtinstallatie aanschaffen voor hun theater. 

Daarnaast kan de talentontwikkeling van Stichting Buitenplaats Doornburgh onverminderd doorgaan nu er budget is voor een muziekcompositie en residentie van Stef Veldhuis op de gelijknamige buitenplaats.

Historische tuin

Ook de Stichting Samenwerkende Publieke Omroepen Midden-Nederland kon op steun rekenen voor de 5e tv-serie van Mijn mooiste Plek. Er wordt zoals in de eerdere series weer een groot bereik mee verwacht!

En net zoals velen van ons is Stichting Moestuin De Haar de tuin in gewandeld, waar wordt gewerkt aan de herinrichting van de historische moestuin bij Kasteel De Haar. Met een bijdrage van het Cultuurfonds Utrecht kan de nodige zaai- en plantgoed en tuingereedschap worden aangeschaft om de historische tuin nieuw leven in te blazen. 

Bekijk alle projecten

In de bijlage Bestedingen staat per gemeente aangegeven aan welke projecten een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Utrecht.