Jazzconcert Jong Metropole Orkest x Jamison Ross

Op 15 maart speelt het Jong Metropole Orkest de swingende muziek van de New Yorkse jazzband Snarky Puppy. Mét Snarky Puppy-percussionist Jamison Ross. Wij hebben hiervoor 5x2 tickets te vergeven!
3 maart 2020
Jazzconcert Jong Metropole Orkest x Jamison Ross
Fotocredits:
Alex Solca

Jong Metropole Orkest bestaat uit leden van het Metropole Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Snarky Puppy-percussionist Jamison Ross wordt speciaal ingevlogen om samen met het gezelschap onder leiding van de vermaarde Britse dirigent Jules Buckley, de nummers ten gehore te brengen.

Op maandag 16 maart staan al deze getalenteerde muzikanten op het podium in Tivoli Vredenburg te Utrecht. Wij hebben hiervoor 5x2 tickets te vergeven. 

Het Metropole Orkest en Snarky Puppy zijn geen onbekenden van elkaar: in 2016 wonnen ze samen een prestigieuze Grammy voor het album 'Sylva'. Beluister hieronder de muziek van Jamison Ross.

Jong Metropole is het unieke nationale talentontwikkelingsinstituut op het gebied van symfonische jazz en pop. Met audities, twee concertproducties met elk meerdere concerten, masterclasses en twee awards in seizoen 2020-2021 speelt het een belangrijke rol voor conservatoriumstudenten van de klassieke en jazz-afdelingen. Daarnaast maakt het het genre op een laagdrempelige manier toegankelijk voor een breed publiek. 

Cultuurfonds bijdrage

Voor het talentenontwikkelingsprogramma van Jong Metropole leverde het Cultuurfonds in 2019/2020 een bijdrage van 150.000 euro.