Zoek & Filter
Filter
182 projecten
Zoek & Filter

Impact door 3500 projecten per jaar

Frommerman Eric Corton Eenzame kerst met Frommermann Corton Maurice Lammerts van Bueren scaled

Voor velen zijn de kerstdagen een tijd van samen zijn en gezelligheid. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de muziekvoorstelling van vocaal ensemble Frommerman gaat over een eenzame kerst.

Kerst is niet altijd gezellig
  • muziek
Landelijk
BB1

Wil je graag meer groen in de buurt? En wil je daar een initiatief voor starten, maar heb je geen idee hoe je dat doet?

Buurtvergroeners bootcamp voor groene strijders
  • natuur
Landelijk
Oxygen delusion

Strakke choreografieën, beeldende illusies en een mix van dansstijlen. Delusion is Jennifer Romen's eerste avondvullende dansvoorstelling.

Choreograaf Jennifer Romen bestormt het theater
  • theater, dans en film
Landelijk
Woest1

Op initiatief van vrijwilligers en in samenwerking met de gemeente is in natuurgebied Kanaalpark Rosmalen een voedselbos aangelegd.

Eten uit het woeste voedselbos
  • natuur
Noord-Brabant
Theaterkerk Nes Header

Noordoost Friesland staat vaak bekend als het land van outsiders; mensen met een excentriek en eigenzinnig karakter. Deze buitenstaanders worden geëerd tijdens de tentoonstelling De Laatste Dagen van de Dorpsgek dat focust op de geestelijke gezondheid op het Friese Platteland.

De laatste dagen van de Dorpsgek
  • geschiedenis en letteren
Fryslân
Productiehuis Podium Mozaiek Gerswhin Bonevacia fotocredits Selwyn de Wind 4

In de betoverende voorstelling Terug naar Prinsenplein gaat Gershwin Bonevacia op zoek naar zijn tienjarige zelf, beter bekend als 'Gush'. Wie was deze jonge, onbevangen Gush en welke impact heeft hij (gehad) op het leven van Gershwin? Wat heeft geleid tot de gevoelsmatige afstand tussen de volwassen Gershwin en zijn jeugdige alter ego? Deze zoektocht voert de toeschouwers langs trauma's, scheve verhoudingen en taboes die diep verborgen liggen in de geschiedenis van deze getalenteerde theatermaker.

Terug naar Prinsenplein
  • theater, dans en film
Landelijk
Boze boeren 1

De beelden van boze boeren op tractors zijn overweldigend. Maar zijn boeren wel zo boos? En wie zijn die boeren eigenlijk?

De boeren zijn boos
  • ZOZ
Landelijk
Rebus Ro 01 1024x789 blur

Een verlaten bushalte die gebruikt wordt als levendige expositieruimte. Dat was het idee van de Rebushalte van Walter van der Velden. Deze kunstige bushalte bevindt zich op het Landgoed Voorburg in Vught.

Van perron naar presentatieruimte
  • buurtcultuur
Noord-Brabant
Ti Tf02 1992i T Discotheek784p 1030x700 Co de Kruijf

In het najaar van 2023 zal het Stadsarchief Amsterdam de nacht vieren met een unieke tentoonstelling: Wie danst is vrij: Clubcultuur in Amsterdam 1980 - nu. 

Wie danst is vrij
  • geschiedenis en letteren
Noord-Holland
Maxresdefault

Een reizende tentoonstelling, georganiseerd door de Stichting Nationaal Indië-monument 1945-1962, onthult het weinig bekende verhaal van de Japanse Hellships.

Gevangen op zee
  • geschiedenis en letteren
Limburg
Tentoonstelling Michel de Klerk coverafbeelding website 780 x 520 px 3

Museum het Schip viert het werk van Michel de Klerk en zijn invloed op de Amsterdamse School in de tentoonstelling 'Michel de Klerk, inspirator van de Amsterdamse School'.

Michel de Klerk: Inspirator van de Amsterdamse School
  • beeldende kunst
Landelijk
42871 1 letsbecomefungal01

In een wereld waar de fascinatie voor schimmels en mycelium groeit, is het boek Let’s Become Fungal! een welkome toevoeging. 

Let's Become Fungal
  • beeldende kunst
Landelijk
Maxresdefault

Stichting Hollandse Luchten nodigt je uit om deel te nemen aan een uniek en inspirerend project dat de kracht van muziek, verhalen en verbinding viert. 

Een muzikale pelgrimstocht
  • muziek
Noord-Holland
552 A3290 1 1920x1280

BROEI, dé broedplaats voor jonge makers in Fryslân van 12 tot 22 jaar, waar eigenzinnige ideeën tot leven komen op het podium. 

BROEI - werk in uitvoering
  • theater, dans en film
Fryslân
20230108 Soeq Sterrentocht Tilburg 2023 logo 6 scaled

Op 6 januari 2024 vindt de Tilburgse Sterrentocht plaats, een bijzondere viering die oude en nieuwe tradities samenbrengt. Het begon als het Driekoningen-zingen maar groeide uit tot een breder evenement dat diversiteit en verbondenheid viert. Licht speelt hierin een centrale rol, symbolisch voor het verbinden van de verschillende culturen in de stad.

Tilburgs sterrenkijken
  • buurtcultuur
Noord-Brabant
Twee vrouwen

Turkse en Marokkaansen vrouwen verenigden zich om samen te strijden voor emancipatie.

Veertig vrouwen om nooit te vergeten
  • geschiedenis en letteren
Landelijk
Kunstenaars Bruin Parry en Jan Hoek staan samen met twee bijna-naakte modellen voor een dichte garagedeur. Bruin staat vooraan. Hij heeft het syndroom van down. Hij heeft witgeverfd haar, een grote bril met een zwart montuur en draagt een bruine ribjas op een zwart overhemd. Jan staat achter hem met één hand in de zak van zijn joggingpak. Zijn gemillimeterde haar is geel, roze en blauw geverfd. Achter hen staan aan weerszijden twee mannelijke modellen. Ze dragen alleen een ouderwetse onderbroek en witte sportsokken met schoenen. Iedereen kijkt recht in de camera.

Waarom vind je de kunst van kunstenaars met een beperking alleen in speciale ‘outsider’- ateliers, -musea en -galeries?

Hier zijn geen regels en iedereen is welkom
  • beeldende kunst
Landelijk
Poster liggend beeld zonder tekst 2

Helene Kröller-Müller is bekend als liefhebber en verzamelaar van kunst. Maar wist je dat ze ook opdrachtgeefster voor tafelzilver was?

Het zilver van Helene Kröller-Müller
  • beeldende kunst
Landelijk
Ivn natuurontdekkers header

Op kamp in de natuur. Het klinkt als iets wat iedereen zou moeten kunnen ervaren, toch? Helaas is dit niet altijd het geval. Voor sommige gezinnen is dit simpelweg financieel niet haalbaar.

Iedereen mee op kamp
  • natuur
Landelijk
Header priscilla du preez JCZ2p E Szpw unsplash

Dit bijzondere project, genaamd Huurders op Groen, richt zich op een specifieke doelgroep waarvoor vergroening minder vanzelfsprekend is: huurders van woningcorporaties. 

Samen vergroenen voor een duurzame toekomst
  • natuur
Landelijk