projecten
muziekLandelijkUtrecht

Le Guess Who? 2019

Bij het Utrechtse muziekfestival Le Guess Who? ontdek je vier dagen lang grensverleggende muziek en kunst. Een viering van geluid in de breedste zin van het woord!

  • Fatoumata Diawara - Aida Muluneh

Met meer dan 150 performances in poppodia, theaters, kerken, galerieën en loodsen is er de dertiende editie Le Guess Who? genoeg te ontdekken. Voorop staat de muziek: van non-western sounds, jazz, folk, ambient, drone, avant-garde, modern, tot pop en rock. Daarnaast is er aandacht voor film, visuele kunst en fotografie.

Bijzonder deze editie is het curatorschap van de futuristische mode-ontwerper Iris van Herpen en sound artist Salvador Breed, en de serie Hidden Music. Hidden Music programmeert avontuurlijke niet-westerse muziek. Deze beide onderdelen zijn met een bijdrage van het Cultuurfonds tot stand gekomen. Iris van Herpen won eerder ook het Cultuurfonds Mode Stipendium.

Programma uitgelicht
Dit jaar kijken we reikhalzend uit naar zangeres en vioolvirtuoos Sudan Archives (zaterdag 9 november 23:00 - 23:50, Tivoli Vredenburg). Sudan Archives (Brittney Parks) mixt R&B, jazz en folkloristische Afrikaanse stijl als geen ander.

Iris van Herpen en Salvador Breed hebben daarnaast Mykki Blanco uitgenodigd (vrijdag 8 november, 01:40 - 02:30, Tivoli Vredenburg). Deze activistische rapper en zanger zal de hele zaal vast meekrijgen met zijn catchy genderbender performances.

https://www.leguesswho.nl/
Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Songs for Freedom

In 2020 vierde Nederland ’75 jaar vrijheid’ om het einde van de Tweede Wereldoorlog te markeren. De Bevrijdingsfestivals zijn hier een belangrijke speler in, omdat we op 5 mei jaarlijks stilstaan bij de vrijheid die we in Nederland hebben. Daarom is er in 2019 in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet en vanwege de coronamaatregelen hebben velen het project voortgezet in 2021.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Kindermuziekweek

Bekijk project
Landelijkmuziek

Talenttraject Jong Metropole

talenttraject Jong Metropole 2019/2020

Bekijk project
Landelijkmuziek

Oorkaan. De Concertzaal als Klaslokaal

Oorkaan brengt circa 12.000 basisschoolleerlingen naar een concertzaal of theater.

Bekijk project