projecten
muziekLandelijkOranjewoud

Oranjewoud Festival

Hét klassiekemuziekfestival van Friesland, op diverse locaties van Parklandschap Oranjewoud.

Het meerdaagse festival presenteert jaarlijks (inter)nationale topmusici, inspirerende programma’s en prikkelende presentatievormen. Oranjewoud Festival is genieten van optredens, van het krieken van de dag tot in de late uurtjes.

In 2018 vindt het festival plaats in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad. Verschillende thema's worden uitgelicht, zoals Kroniek van een digitaal tijdperk, dat zich richt op de verhouding tussen moderne technologie en analoge kunst. Ook wordt Bach geeerd, met BACH Inc. De universele kwaliteit van zijn werken maakt ze bij uitstek geschikt om te verbinden met andere disciplines, nieuwe technologieën en grensverleggende interpretaties.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

Stichting Ricciotti Ensemble jubileum

Het Ricciotti ensemble viert deze zomer zijn 51-jarig jubileum. Het onorthodoxe ensemble viert zijn gouden kroonjaar een jaar later met een feestelijke zomertournee.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Songs for Freedom

In 2020 vierde Nederland ’75 jaar vrijheid’ om het einde van de Tweede Wereldoorlog te markeren. De Bevrijdingsfestivals zijn hier een belangrijke speler in, omdat we op 5 mei jaarlijks stilstaan bij de vrijheid die we in Nederland hebben. Daarom is er in 2019 in het teken van ‘75 jaar Vrijheid’ een provinciale songcontest opgezet en vanwege de coronamaatregelen hebben velen het project voortgezet in 2021.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Muziekproductie 'Plant'

Muziekproductie PLANT

Bekijk project
Landelijkmuziek

Pynarello - Milk it Punk

Muziekensensemble Pynarello ontving een bijdrage van € 50.000 uit het CultuurMakersFonds voor hun muziekproductie 'Unlocked'. Helaas hebben zij door de pandemie de live concerten enkele keren moeten verplaatsen. En met geen zicht op de mogelijkheid om op korte termijn voor live publiek op te treden, realiseerde Pynarello in het voorjaar van 2020 een aantal livestreams waarvan de eerste in TivoliVredenburg plaatsvond. Nu er wel weer zicht is op live voorstellingen heeft Pynarello een bijdrage van € 15.000 ontvangen voor de productie die inmiddels 'Milk it Punk' heet.

Bekijk project