Cultuurfonds Gelderland besteedde in 2021 ruim € 750.000 aan cultuur- en natuurprojecten in de regio

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het afgelopen jaar 227 projecten ondersteund. Daarmee werd er ruim € 750.000 gegeven aan cultuur en natuur in de regio.
Arnhem, 22 december 2021
Cultuurfonds Gelderland besteedde in 2021 ruim € 750.000 aan cultuur- en natuurprojecten in de regio
Fotocredits:
De Eusebiuskerk in Arnhem, Jan van Dalen

Het laatste kwartaal van dit jaar ontvingen 41 nieuwe projecten een bijdrage en werd er in totaal voor bijna € 140.000 toegekend. Zoals gebruikelijk waren de toekenningen zeer divers. In dit kwartaal liepen deze uiteen van een nieuwe kunstroute van Ubbergen naar Beek en verschillende muziektheaterproducties tot de restauratie van huis Wylerberg en het vergroenen van schoolpleinen. Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe. De volledige lijst met toekenningen uit deze vierde ronde.

Muziektheater De Plaats

Een van de projecten waar het bestuur van onder de indruk was, is de muziektheaterproductie Oeverloos van Stichting De Plaats. Deze ‘wandelvoorstelling’ draait om het conflict en de liefde tussen mens en natuur. De voorstelling reist langs drie verschillende plekken langs de rivieren de Waal, de Rijn en de IJssel. Op de speellocaties in Nijmegen, Arnhem en Zutphen wordt met verschillende lokale amateurkoren samengewerkt. Het project ontvangt een bijdrage vanuit het Fonds Gelderse Cultuur, samen doen!, een van onze CultuurFondsen op Naam. Dit fonds heeft als doel het ondersteunen van initiatieven in de provincie Gelderland die op bijzondere, innovatieve wijze bijdragen aan cultuur- en erfgoedparticipatie.

Opleiding vrijwilligers Eusebius

Een ander bijzonder project, is het opzetten van een opleidingstraject voor vrijwilligers van de recent gerestaureerde Eusebius in Arnhem. Via een e-learningplatform volgen de gidsen en baliemedewerkers van de kerk verschillende modules over de geschiedenis van de kerk en over gastvrijheid en veiligheid.