Cultuurfonds Gelderland ondersteunde in het eerste kwartaal van 2021 een theaterproductie in de natuur en 59 andere projecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in het eerste kwartaal 2021 al 60 projecten ondersteund. Daarmee werd € 127.011 gegeven aan cultuur en natuur in de regio.
13 april 2021
Cultuurfonds Gelderland ondersteunde in het eerste kwartaal van 2021 een theaterproductie in de natuur en 59 andere projecten
Fotocredits:
Stichting Tevoorschijn. Foto: Inès Kok - van Triest

In het afgelopen kwartaal kregen 60 nieuwe projecten een financiële bijdrage van het Cultuurfonds, onder meer vanuit fondsen op naam als het Palet Fonds en het Fonds Gelderse Cultuur, samen doen!

Ondanks de coronacrisis zijn er voor de eerste ronde van dit jaar net zoveel aanvragen ontvangen als andere jaren. Er zijn minder aanvragen voor theater- en muziekprojecten binnengekomen, maar meer voor publicaties.

Diverse sectoren krijgen bijdragen

De bijdragen zijn bedoeld voor projecten in diverse sectoren. Op de Noord-Veluwe is een bijdrage voor Muziek in de Klas toegekend, in het Koelhuis te Zutphen maken wij culturele workshops voor kinderen met een beperking mede mogelijk, Stichting Nox ontving een bijdrage voor de podcast Langs de Waal en ook in Nijmegen krijgt een tentoonstelling met werk van Jozef Israëls een steuntje in de rug. De volledige lijst met financiële bijdragen is te zien op onze website cultuurfonds.nl/Gelderland

Fonds Gelderse cultuur, samen doen!

Dit jaar is het Fonds Gelderse Cultuur, samen doen! opgericht door een grote bijdrage van provincie Gelderland. Dit fonds heeft als doel initiatieven in de provincie Gelderland te ondersteunen die op bijzondere, innovatieve wijze bijdragen aan cultuur- en erfgoedparticipatie. In de eerste ronde van dit jaar is uit dit fonds € 36.000 toegekend aan zes projecten. Eén van deze projecten is een theaterproductie van Stichting Tevoorschijn uit Zutphen die in juni vijf keer is te zien in natuurgebied De Tichelbeeksewaard. De scenes gaan over eenzaamheid, ouderen in de samenleving, lokale geschiedenis, klimaat en duurzaamheid. Schoolkinderen en bewoners van de Zutphense wijk De Hoven werken er aan mee. Overigens is ook uit het nieuwe ZuGO fonds aan dit project bijgedragen dat bijzondere projecten in Zutphen wil helpen realiseren.

Alle toekenningen

De volledige lijst met financiële bijdragen uit deze eerste ronde is ook te vinden op onze website.

Nieuwe aanvragen

Er kunnen nieuwe verzoeken voor bijdragen worden gedaan voor mooie projecten in Gelderland. Op www.cultuurfonds.nl/gelderland staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.