Cultuurfonds Gelderland ondersteunde in het tweede kwartaal van 2020 72 projecten

Het Cultuurfonds Gelderland heeft in het tweede kwartaal dit jaar 72 projecten ondersteund. Daarmee werd 206.979 euro gegeven aan cultuur en natuur in de regio.
Arnhem, 5 augustus 2020
Cultuurfonds Gelderland ondersteunde in het tweede kwartaal van 2020 72 projecten
Fotocredits:
Bongerdbühne

In het afgelopen kwartaal kregen 72 nieuwe projecten ondersteuning van het Cultuurfonds, onder meer vanuit de fondsen op naam van particulieren, zoals het Gelders Waterschapsfonds en het Buurtcultuurfonds Mooiland Gelderland.

De toekenningen gaan naar diverse sectoren. De Popschool Harderwijk is 5.000 euro toegezegd voor een origineel havenconcert Pop meet’s classic. Ook De Bongerdbühne in Groessen ontvangen een toezegging van 5.000 euro om voorstellingen voor een klein publiek mogelijk te maken in een boomgaard. En Beeldend Danstheater Telder kan rekenen op een bijdrage van 2.500 euro voor het multidisciplinair project Museum van Dromen. 

Zangeres Janne Schra trad op 1 augustus 2020 op voor een klein publiek in de Bongerdbühne

Meer toekenningen staan vermeld in de bijlage: Toekenningen tweede kwartaal 2020.

Particulier geld

Het geld dat aan cultuur en natuur in de regio kan worden gegeven komt van de BankGiro­ Lote­rij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op Naam van particulieren, stichtingen en bedrijven en donaties.

Nieuwe aanvragen

Er kunnen nieuwe verzoeken voor ondersteuning worden gedaan voor mooie projecten in Gelderland.  Op www.cultuurfonds.nl/gelderland staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.