Cultuurfonds Groningen steunt 26 nieuwe projecten

Cultuurfonds Groningen heeft in de eerste bestuursvergadering van het jaar 88.100 euro toegekend voor 26 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.
14 maart 2019
Cultuurfonds Groningen steunt 26 nieuwe projecten
Fotocredits:
Deon Prins

Voorbeelden van nieuwe projecten
De Vereniging Historische Kring De Marne krijgt een bijdrage van € 4.000 voor de verhuizing van het archief naar Museumboerderij Welgelegen op het landgoed Verhildersum. Om het archief breed toegankelijk te maken vindt een digitalisering van het hele archief plaats.

Het Groninger Forum krijgt een bijdrage van € 7.500 voor de ontwikkeling en aanschaf van de Virtuele Boekenkast, een interactieve en speelse installatie waar kinderen van 6 – 12 jaar de werelden uit boeken tot leven kunnen wekken.

Stichting Waark krijgt een bijdrage van € 5.000 voor de muziektheaterproductie Het Gas Wordt Duur betaald. In deze productie vertellen acht figuren over het leed dat de gaswinning in Groningen bij hen teweeg heeft gebracht. De voorstelling is gebaseerd op de beroemde stormnachtscène uit Herman Heijermans’ Op Hoop van Zegen.

Een overzicht van de toegekende projecten is bijgevoegd.

Zelf een aanvraag doen?
In de vergadering van 24 juni 2019 behandelt het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Aanvragen kunnen tot 13 mei 2019 online worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen.