Limburg

Het Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling die lokale of regionale projecten ondersteunt.

Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg
Limburglaan 10
Postbus 5700
6202 MA Maastricht
limburg@cultuurfonds.nl
(043) 389 70 04

Aanvragen

Wilt u een aanvraag doen bij de afdeling Limburg? Kijk dan eerst of uw project voldoet aan de richtlijnen van afdeling Limburg en wat de inzendtermijnen zijn. Daarna kunt u online aanvragen.

Vergaderdata 2021Uiterste inleverdata
26 maart12 februari
9 juli28 mei
8 oktober27 augustus
10 december29 oktober

Wanneer het Cultuurfonds Limburg uw project ondersteunt, kunt u per mail een verzoek indienen voor de uitbetaling. Bekijk eerst de voorwaarden voor de financiële afwikkeling van provinciale afdelingen.

Cultuur Innovatie Fonds Limburg

Het Cultuur Innovatie Fonds Limburg steunt cultuurmakers die getroffen worden door de coronacrisis maar niet in aanmerking komen voor de steunmaatregelen van de rijksoverheid. In het nieuwsbericht over het CIFL is te lezen of je in aanmerking komt.

Matthias Soiron Fonds voor monumentale interieurs

Dit Fonds is een samenwerking tussen de Provincie Limburg en het Cultuurfonds Limburg. Het is opgericht om de aandacht voor waardevolle interieurs te stimuleren. Door concreet projecten te stimuleren moet achteruitgang van waardevolle interieurs voorkomen worden en herstel bevorderd. Bekijk de aanvullende richtlijnen om te zien of u voor een bijdrage uit het Fonds in aanmerking komt.

Inzendtermijnen Matthias Soiron Fonds
Stuur de aanvraag ruim op tijd in voordat het project van start gaat.          

Vergaderdata 2021Uiterste inleverdata 2021
26 maart                        12 februari
9 juli14 mei
8 oktober  13 augustus
10 december          15 oktober

Geven

Wilt u graag cultuur, natuur en wetenschap steunen in Limburg? Dan kun u een CultuurFonds op Naam instellen of informeren naar de bestaande fondsen.

Beusmans-Jeurissen Fonds

Het financieel ondersteunen van projecten op de werkterreinen cultuur en natuur in de provincie Limburg, met een voorkeur voor Nieuwstad, Born, Sittard en omgeving.

Prijzen

Inspiratieprijs
Deze prijs gaat ieder jaar een persoon of organisatie met een bijzondere staat van dienst op het gebied van letteren, virtual art, e-culture, beeldende kunst, muziek, theater, dans, geschiedenis, natuurbehoud of monumentenzorg. De prijs bestaat uit € 10.000 en een glasobject van de kunstenares Ruth Houkes.

Bestuur en contact

Adres
Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg
Limburglaan 10
Postbus 5700
6202 MA Maastricht
E limburg@cultuurfonds.nl

Contactpersonen
T (043) 389 70 04: Mariëlle van Eijs, Ambtelijk secretaris
T (043) 389 78 99: Sonja Houben-Essers, Adviseur

Bestuur
Dhr. Th.J.F.M. Bovens, voorzitter
Dhr. E.E.L.M. Staal, vice-voorzitter
Dhr. J.M.M. Rompelberg, penningmeester
Mw. M.C.W. van Aubel
Dhr. N.G.M. Dolman
Dhr. J.G.C.M. Gubbels
Dhr. P. Moerel
Mw. C. Nahar
Dhr. J.L. Stoop

Mariëlle van Eijs
Voor vragen, neem contact op met:
Mariëlle van Eijs
ambtelijk secretaris
(043) 389 70 04
limburg@cultuurfonds.nl

Nieuws en projecten uit de
provincie Limburg

Limburg

Cultuurfonds Limburg ondersteunt 38 cultuur- en natuurprojecten

14/04/2021

Cultuur en natuur in Limburg kregen in het eerste kwartaal van dit jaar een mooie impuls van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Er werden 38 projecten ondersteund, van theaterproducties tot restauraties. In totaal werd er 165.000 euro aan cultuur en natuur in Limburg bijgedragen door het Cultuurfonds.

Limburg

Cultuur Innovatie Fonds Limburg gestart voor behoud creativiteit

19/02/2021

Vanaf 1 maart 2021 kunnen makers die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector in Limburg een beroep doen op het Cultuur Innovatie Fonds Limburg. Zij kunnen maximaal € 5.000,- aanvragen voor de ontwikkeling en uitvoering van een (online) presentatie of product passend bij ‘het nieuwe NU’. Het tijdelijke noodfonds is opgericht door Cultuur in Bedrijf Limburg i.s.m. partners uit het bedrijfsleven, het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, diverse gemeenten, het Elisabeth Strouven Fonds, Cultuurregio Noord-Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg, Pop in Limburg, de Provincie Limburg en anderen.

Limburg

Jennifer Romen wint Inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg 2020

26/11/2020

De Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is dit jaar voor Jennifer Romen, danseres en choreografe in de categorie Urban Dans. De heer Th.J.F.M. Bovens, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Limburg reikte de prijs op 26 november uit. De prijs bestaat uit een bedrag van € 10.000 en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes.

LandelijkDrentheFlevolandFrieslandGelderlandGroningenLimburgNoord-BrabantNoord-HollandOverijsselUtrechtZeelandZuid-Holland

Vragen over je project of evenement vanwege de coronamaatregelen?

13/03/2020

Heb je een bijdrage van ons gekregen maar gaat jouw voorstelling, concert of project niet door vanwege de coronamaatregelen? Neem dan contact met ons op en bespreek je situatie met een van onze adviseurs.