Zeven finalisten strijden op 30 oktober om de Conservatorium Talent Award

Conservatorium Talent Award (CTA) is een uniek muzikaal jazzevenement dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan aanstormend talent in verschillende disciplines: van zang tot gitaar en van saxofoon tot piano. Zeven conservatoria uit Nederland strijden op 30 oktober 2021 in Podium Azijnfabriek te ’s-Hertogenbosch met hun beste studenten om de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2021. Ter ere van het tienjarig jubileum speelt iedere finalist dan een eigen compositie met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw!
29 september 2021
Zeven finalisten strijden op 30 oktober om de Conservatorium Talent Award
Fotocredits:
Jelmer de Haas

De finalisten van dit jaar zijn: Koen Gijsman, Cosimo Gentili, Giorgio Stienstra, Luca Warmer, Jaap de Vries, Rik van der Made en Bram van de Glind.

Eerdere winnaars van CTA zijn onder meer: Gijs Idema (2020), Mo van der Does (2019), Prashant Samlal (2018), Sanne Rambags (2017), Lizzy Ossevoort (2016), Sebastiaan van Bavel (2015) en Maarten Hogenhuis (2014).

CTA wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Het Cultuurfonds stimuleert provinciaal bijzondere initiatieven en talent met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. “CTA is een competitie op hoog niveau met landelijke allure: de ideale springplank”, aldus Jan Speelman van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De winnaar van CTA ontvangt een geldbedrag van € 5.000 om te besteden aan talentontwikkeling.

Nieuwe prijs

Sinds 2020 is er nieuwe prijs in het leven geroepen voor de beste compositie; mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Mingus Fonds (een CultuurFonds op naam voor jazz en geïmproviseerde muziek). Aan deze prijs is een geldbedrag van € 1.000 verbonden.

Met de finalisten en leden van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw organiseert het Cultuurfonds bovendien workshops voor jonge musici in verschillende Brabantse regio’s.


De wedstrijd is te bezoeken op zaterdag 30 oktober 2021. Dit jaar vindt CTA plaats in Podium Azijnfabriek, Triniteitstraat 19 ‘s-Hertogenbosch.

Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.jazzinduketown.nl/conservatorium-talent-award/

Over Jazz in Duketown 

Jazz in Duketown is het grootste gratis te bezoeken Jazzfestival van Nederland en richt zich op alle facetten van jazz. De 48e editie vindt plaats tijdens het Pinksterweekend van 3 t/m 6 juni 2022.

Jazz in Duketown wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en lokale, regionale en landelijke sponsoren en de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Over CTA

Initiator van CTA is Bert Boeren – destijds programmeur voor Jazz in Duketown en een Nederlandse jazztrombonist bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw alsook docent aan diverse conservatoria. Tijdens het eerste jaar als programmeur ontstond het idee dat het Jazz in Duketown festival een Award nodig had om jong talent te ondersteunen in de leeftijdscategorie 20 – 25 jaar. Door van ieder conservatorium in Nederland de beste eindexamenkandidaat een podium te geven bij Jazz in Duketown, kon Nederland kennismaken met grote talenten in de jazzmuziek. Zo vond dit unieke muzikale jazz evenement zijn oorsprong en viert het dit jaar een tienjarig jubileum.