projecten
theater, dans en filmLandelijk

Diversity in bureaucracy

Kunstenares Judith de Leeuw (ook wel JDL Art genoemd) en haar team produceren in samenwerking met de gemeente Amsterdam en woonstichting de Alliantie een metershoge muurschildering in het centrum van Amsterdam genaamd 'Diversity in bureaucracy'. Judith wil door middel van haar streetart stemloze minderheden een stem geven. 

Surinaamse ballerina

Een Surinaamse ballerina die danst door een wervelwind van ambtspapieren: dat wordt het beeld van de eerste grote ‘mural’ in stadsdeel Centrum bij het Kleine-Gartmanplantsoen aan het Leidseplein. Het werk gaat over ongelijke kansen in Nederland, “Een groot maatschappelijk probleem”, aldus de multiple award winning kunstenares Judith de Leeuw, die wereldwijd verschillende torenhoge muurschilderingen maakt.

Speciale verf

Als toevoeging van het project heeft JDL Art ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met de Italiaanse organisatie Yourban2030, die de CO2 compenserende verf genaamd Airlite aanlevert. Met deze muurschildering compenseren ze daarmee de uitstoot van tientallen auto's per dag voor een geschatte periode van 10 jaar.

Wanneer?

Van 8 tot en met 23 maart zullen de werkzaamheden worden uitgevoerd. Op 24 maart is het werk samen met wethouder Touria Meliani 'officieel' geopend en is nu in zijn geheel te zien.

AT5 was aanwezig bij de onthulling en sprak kunstenaar Judith de Leeuw en wethouder Touria Meliani over het belang van dit bijzondere werk.

Partners 'Diversity in bureaucracy'

Het project is mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds, Amsterdamse Fonds van de Kunsten, Won Yip en Humberto Tan. Humberto Tan de ambassadeur is van het project. Met zijn achtergrond en doorslaggevende prestaties vertegenwoordigd hij de boodschap van het project.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijktheater, dans en film

Wijkagent, kapper, lerares

Drieluik over verbinders in de Nederlandse samenleving

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Genoeg is genoeg

De stem van de eerste generatie gastarbeiders klinkt met humor en spot

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

Nederlands Film Festival Interactive Expo

Expositie van 10 kanshebbers op het Gouden Kalf voor Beste Interactive

Bekijk project
Landelijktheater, dans en film

WO-MAN

Mimespelers Dionne Verwey en Ritzah Statia leren de man in zichzelf te accepteren.

Bekijk project