projecten
Limburg

Festival MAAS!

Van 8 tot 11 september vindt de eerste editie van Festival MAAS! plaats in Maastricht, met als onderdeel Camping Kosmos, mede mogelijk gemaakt door Fonds ZOZ en de VriendenLoterij. Tijdens dit stad brede en interdisciplinaire weekend vol events stroomt de stad over van kunst, theater, sport, kennis en muziek. Je voelt het in de binnenstad en in de wijken: de Mestreechter Geis is uit de fles! 

  • Camping Kosmos
  • Camping Kosmos

Programma

Festival MAAS! laat je creatief en authentiek Maastricht in één weekend zien, op haar allerbest: lokaal en eigen, met internationale kwaliteit.

Zo beleef je bijvoorbeeld op de Jan van Eyck Academie het Food Art Film Festival. In een aantal bijzondere gebouwen en binnentuinen van Maastrichtse faculteiten organiseert Studium Generale opnieuw het PAS festival met allerlei interessante lezingen & cultuur. Maastricht Sport komt met vele verenigingen naar het stadspark en Plein 1992 toe. Kunstbende laat o.a. het fantastische talent van Pop in Limburg zien en instellingen als Marres, Centre Céramiqueen Theater aan het Vrijthof programmeren allerlei moois. Ook zal er in een aantal wijken programmering zijn voor jong en oud door o.a. Compagnie COVAR en Hoge Fronten by Lieke Benders.

Camping Kosmos

Een belangrijk onderdeel van MAAS! is het fantastische Camping Kosmos i.s.m. Toneelgroep Maastricht en de Muziekgieterij. Een intiem kunstenfestival in campingsferen op het mooiste plein van Maastricht, het Vrijthof. Hier laat je je verrassen door theater van Letizia Rompelberg, Het Laagland, Slapstick, Zorba en Luka, Sven Ratske en vele anderen. Ook is er op de ‘camping’ ruimte voor dans van o.a. Nederlandse Dansdagen en SALLY, kunst van Bonnefanten in hun pop-up museum, voor debat, literatuur, film en een prachtig, divers programma van Fonds ZOZ. Dans de avond uit bij het hoofdpodium met muziek van grote artiesten als Jungle by Night, 2manydjs, Goose en Karsu!

Met Festival MAAS! begint Maastricht een nieuwe traditie. Een weekend van, voor en door Maastricht en haar mensen, organisaties en instellingen. Onder de paraplu van MAAS! zullen tal van activiteiten en events de stad in een stroomversnelling brengen. Samen zorgen we zo voor een spetterend begin van een nieuw cultureel seizoen in Maastricht.

Wees welkom in Maastricht van 8 t/m 11 september en kom voelen wat die Mestreechter Geis nu eigenlijk is…!

Bijdrage Cultuurfonds

MAAS! en Camping Kosmos worden mogelijk gemaakt door een ruime bijdrage van de VriendenLoterij en o.a. Gemeente Maastricht, Fonds ZOZ powered by Prins Bernhard Cultuurfonds, Elisabeth Strouven, Provincie Limburg, VSB fonds.

Fonds ZOZ heeft 90.000 euro bijgedragen aan het festival en heeft geholpen het onderdeel Camping Kosmos te programmeren. Het festival heeft een inclusief beleid en sluit daarom aan bij de waarden en de visie van het Cultuurfonds en specifiek Fonds ZOZ.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Limburgnatuur

Uitbreiding Het Peelmuseum

Zoals de Peel in honderd jaar verandert en meegaat met zijn tijd, zo wil Het Peelmuseum haar verhaal over de Peel laten meegroeien met zijn tijd. Moderne landbouw is al lang niet meer het enige Moderne landbouw is al lang niet meer het enige dat het gebied drijft. Nu de samenleving vergrijst en verenigingen, voorzieningen en winkels verdwijnen, investeren inwoners volop in sociale verbinding en investeren ze in natuur met de uitbreiding van een bijenmuseum met grote bijentuin, fokprogramma voor de bijna uitgestorven zwarte bij en educatie over de bij. De nieuwe expositie geeft mensen uitleg over wat ze zelf kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving voor bijen.

Bekijk project
Limburgtheater, dans en film

Vossen van de Spik

Openluchtspel Leudal 75 jaar bevrijd

Bekijk project
Limburgmonumentenzorg

Carillon Sint Martinuskerk

Nieuw carillon voor Sint Martinuskerk in Weert

Bekijk project
Limburggeschiedenis & letteren

Heiligdomsvaart Maastricht 2018

Een bijzondere traditie, met als thema 'Doe goed en zie niet om'.

Bekijk project