projecten
monumentenzorgLandelijk

Landgoed Fraeylemaborg imponeert

Het Cultuurfonds selecteert elk jaar een buitenplaats die een grote en noodzakelijke herstelbijdrage voor natuur en erfgoed verdient. De Fraeylemaborg is het schoolvoorbeeld van hoe je een breed publiek de schoonheid van natuur en cultuurhistorie op een bijzondere en eigentijdse manier kunt laten beleven.

Fraeylemaborg is een schitterend landgoed, bestaande uit een 18e-eeuws kasteel met groot park, te midden van het Groningse platteland bij Slochteren. De oorspronkelijke ‘borg’ is meer dan zevenhonderd jaar oud en kreeg in de 18e eeuw haar huidige witgepleisterde uiterlijk. Rondom de buitenplaats ligt een lommerrijk park. 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt Fraeylemaborg  vanwege de unieke cultuurhistorische en landschappelijke waarde van dit Groningse landgoed.

De restauratiewerkzaamheden betreffen het herstel van diverse bouwkundige onderdelen van de buitenplaats waaronder bruggen, bijgebouwen en dakkapellen.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmonumentenzorg

Klim naar de hemel

Ontdek wat de Grote Kerk in Alkmaar al 500 jaar ziet!

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Restauratie Menagerie Nyenrode

De vogelverblijven op landgoed Nyenrode worden in 2018 gerestaureerd.

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Er stond een vrouw in de tuin

De verhalenbundel vormt één lange wandeling door de Nederlandse tuingeschiedenis , waarbij de vrouw als gids is gekozen.

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Sporen van Smaragd

150 jaar geleden reed de eerste trein in Indonesië tussen de havenstad Semarang en Tangoeng op Java. Aanleiding voor het Spoorwegmuseum om met de tentoonstelling 'Sporen van Smaragd' in te gaan op de rijke historie van de Indonesische spoorwegen.

Bekijk project