projecten
natuurLandelijk

Nederland Zoemt

Maar liefst elf Nederlandse musea organiseren komend jaar tentoonstellingen over bijen, met nadruk op de wilde bij. Daarmee sluiten zij aan bij een groot landelijk project, Nederland Zoemt, dat wildebijensoorten in de spotlights zet

Het lijkt niet goed te gaan met de bijenpopulatie in Nederland. De Nederlandse natuurhistorische musea gaan onderzoeken hoe het er met de bijenpopulaties voor staat.

Deelnemende musea zetten niet alleen hun collecties rondom bijen in, maar gaan ook in een citizen-science project samen met burgers onderzoek doen naar de meer dan driehonderd soorten wilde bijen in Nederland.

Wilde bijen zijn belangrijk als bestuivers van ons voedsel. Appels, peren, aardbeien en blauwe bessen hebben we net zo goed te danken aan wilde bijen als aan honingbijen.

Dit zijn de deelnemende musea: Ecomare, Museon, Museum TwentseWelle, Natura Docet Wonderryck Twente, Naturalis Biodiversity Center, Natuurhistorisch Museum Maastricht, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Natuurmuseum Brabant, Natuurmuseum Fryslân, Natuurmuseum Nijmegen en Universiteitsmuseum Utrecht.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijknatuur

Werkgroep Zeearend Nederland

Onderzoek naar de gedragingen van de zeearend in Nederland

Bekijk project
Landelijknatuur

Plastic Whale Foundation

Projecten vóór plasticvrije wateren

Bekijk project
Landelijknatuur

Beter met planten

Tentoonstelling over medicinale planten

Bekijk project