projecten
natuurLandelijk

Plastic Whale Foundation

In hun missie voor plastic vrije wateren gaat de Plastic Whale Foundation met boten de Amsterdamse grachten op om het plastic uit het water te vissen. Van het opgeviste plastic bouwen ze prachtige designmeubelen én sloepen, waarmee ze weer meer plastic kunnen opvissen in Amsterdam, en inmiddels ook in Rotterdam.

Pride Plastic Fishing
Naast onwijs veel gezelligheid brengen Koningsdag en de Gay Pride een vervelend neveneffect met zich mee: de grote hoeveelheid afval in de Amsterdamse grachten. De Plastic Whale Foundation komt in actie. Ze organiseren jaarlijks op de dag na Koningsdag en de dag na de Gay Pride een grootschalig gratis plasticvisuitje waarvoor iedereen is uitgenodigd! Pride Plastic Fishing is dit jaar op zondag 4 augustus. Het is hun missie om tijdens deze evenementen met zoveel mogelijk mensen het water op te gaan en gezamenlijk bij te dragen aan schone grachten. Geen boot? Geen nood: ze zorgen dat je bij een ander terecht kunt.

Duurzaam groeps- of bedrijfsuitje
Met een team, afdeling of bedrijf kan je helpen het doel van Plastic Whale te bereiken: ga plastic vissen op de Amsterdamse grachten of in de Rotterdamse haven! Naast het plasticvrij maken van Amsterdam en Rotterdam ondersteun je met bedrijfsvissen de publieke evenementen en het realiseren van het scholenprogramma van Plastic Whale.

Circulaire meubelstukken
Bekijk in de onderstaande video hoe de kantoormeubelen gemaakt van opgeviste plastic tot stand zijn gekomen.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijknatuur

Beter met planten

Tentoonstelling over medicinale planten

Bekijk project
Landelijknatuur

Klokhuis Nationale Parken Dag

Ga op 1 mei met Klokhuis mee de Nederlandse natuur in!

Bekijk project
Landelijknatuur

Bloeiende duinen

Op reis langs de rijke Nederlandse kust!

Bekijk project
Landelijknatuur

Vogelatlas van Nederland

Nieuwe stand van de vogels in Nederland

Bekijk project