projecten
natuurLandelijk

Plastic Whale Foundation

In hun missie voor plastic vrije wateren gaat de Plastic Whale Foundation met boten de Amsterdamse grachten op om het plastic uit het water te vissen. Van het opgeviste plastic bouwen ze prachtige designmeubelen én sloepen, waarmee ze weer meer plastic kunnen opvissen. Voor jongeren bieden ze een educatieprogramma aan: op positieve wijze maken ze hen bewust van de plastic soep en laten ze zien dat we met z’n allen onderdeel van de oplossing kunnen zijn.

Plastic Whale schoolprogramma
Plasticvissen is voor jongeren een activiteit waar ze enorm enthousiast van worden, die ze niet snel vergeten en waardoor ze op positieve wijze worden gewezen op het feit dat plastic afval niet in de natuur hoort. Het schoolprogramma begint met een uitleg over de plastic soep, het ontstaan van Plastic Whale en de do’s en don’ts op de boot door een van de schippers. Daarna gaan de scholieren anderhalf uur plasticvissen op de Amsterdamse grachten of op de Rotterdamse Rotte. Bij een potje plasticvissen hoort natuurlijk ook een competitie element. Daarom strijden de teams voor twee prijzen: voor het meeste opgeviste plastic en voor het meest unieke item.

Pride Plastic Fishing
Naast onwijs veel gezelligheid brengen Koningsdag en de Gay Pride een vervelend neveneffect met zich mee: de grote hoeveelheid afval in de Amsterdamse grachten. De Plastic Whale Foundation komt in actie. Ze organiseren jaarlijks op de dag na Koningsdag en de dag na de Gay Pride een grootschalig gratis plasticvisuitje waarvoor iedereen is uitgenodigd!

Duurzaam groeps- of bedrijfsuitje
Met een team, afdeling of bedrijf kan je helpen het doel van Plastic Whale te bereiken: ga plastic vissen op de Amsterdamse grachten of in de Rotterdamse haven! Naast het plasticvrij maken van Amsterdam en Rotterdam ondersteun je met bedrijfsvissen de publieke evenementen en het realiseren van het schoolprogramma.

Circulaire meubelstukken
Bekijk in de onderstaande video hoe de kantoormeubelen gemaakt van opgeviste plastic tot stand zijn gekomen.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijknatuur

Fête de la Nature

Fête de la Nature het grootste grassroots natuurfestival van Nederland vindt plaats op 2 ,3 & 4 september 2022.

Bekijk project
Landelijknatuur

Een duik in het diepe

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Dit jaar organiseert de stichting samen met het Cultuurfonds de bijzondere ecologiedagen. Tijdens deze dagen gaan je op een reis door de bijzondere onderwaterwereld van onze Noordzee. Op deze dagen zijn er ook ecologen aanwezig om te vertellen over de onderwaterwereld en zijn er activiteiten voor jong en oud.

Bekijk project
Landelijknatuur

Bast - De Bomenpodcast

Bast - De Bomenpodcast is een podcast over de weerbarstige band tussen mens en boom. De podcast is gemaakt door de Bomenstichting ter ere van het 50-jarige bestaan in 2020.

Bekijk project