Geke van der Sloot uitgeroepen tot winnaar van de Lelyprijs 2021

Geke van der Sloot is de winnaar van de Lelyprijs 2021. Donderdag 9 september 2021 ontving zij de prijs voor haar tomeloze inzet voor muziekonderwijs in Flevoland uit handen van commissaris van de Koning, Leen Verbeek, ook voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. Deze bekroning bestaat uit een bedrag van €5000 euro en een kunstwerk van Siemen Bolhuis en is bedoeld voor organisaties of personen die zich hebben onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur. De prijs is een initiatief van het Cultuurfonds.
9 september 2021
Geke van der Sloot uitgeroepen tot winnaar van de Lelyprijs 2021

Al meer dan 40 jaar geeft Geke van der Sloot uit Urk als vrijwilliger zangles en leidt ze een zangschool voor Urker jeugd. In 1980 is Van der Sloot begonnen met haar missie om het zangonderwijs weer op de lesroosters van de regionale scholen te krijgen. Zij heeft al die tijd dagelijks gratis zangles gegeven aan de Flevolandse jeugd, met name uit Urk en Noordoostpolder, En ze ontwikkelde een eigen methode waarmee ieder kind in principe kan leren zingen, net zoals het kan leren schrijven en rekenen. Gemakshalve wordt dit de ‘methode Geke’ genoemd. Het repertoire omvat zowel religieuze- als niet religieuze- alsook klassieke en algemene liederen.

Naast Geke van der Sloot waren ook Evert de Graaff en Stichting Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) genomineerd voor de prijs. 

Uitreiking

Op 9 september wordt de prijs overhandigd door commissaris van de Koning, Leen Verbeek. De exacte locatie wordt nog bekend gemaakt. Houd hiervoor onze website in de gaten.