Meer steun voor pop in Limburg

Kleine muziekpodia en festivals in Limburg kunnen via een nieuwe regeling van stichting Pop in Limburg en Cultuurfonds Limburg ondersteuning aanvragen om hun evenementen te realiseren. Er is een totaalbedrag van €20.000,- beschikbaar, waarmee minimaal 16 festivals en 40 concerten een bijdrage kunnen krijgen.
17 januari 2019
Meer steun voor pop in Limburg
Fotocredits:
Popartieste Elle Hollis, foto door René Bradwolff

Risicovol
"Door gewijzigde drank- en horecawetten, strengere geluidsnormen en gemeentelijke bezuinigingen dreigen meer en meer kleinere popfestivals en concerten in de provincie te verdwijnen," aldus Paul Moerel, directeur van Pop in Limburg. "Subsidie- en fondswerving is voor veel kleine en vaak op vrijwilligersbasis georganiseerde initiatieven te complex en wordt om die reden vaak nagelaten. Ondanks dat deze organisaties meestal wel goed in staat zijn om (lokale) sponsors aan zich te binden, krijgen ze vaak hun begroting niet dekkend. Dat maakt het programmeren van livemuziek (te) risicovol, terwijl juist kleinere initiatieven met een beperkt bedrag ter ondersteuning hun festival of concert al kunnen realiseren."

Kleine podia en festivals
Alleen kleine muziek- en cultuurpodia met een maximale capaciteit van 300 bezoekers en kleine festivals met een maximale capaciteit van 1500 bezoekers komen in aanmerking voor een bijdrage. De stimuleringsregeling dient als bijdrage te dienen voor de uitbetaling van gages aan de optredende acts en muzikanten van alle muziekstromingen en disciplines. 

Meer informatie over de regeling, de aanvraagcriteria en procedure is te vinden op de website van Pop in Limburg.