Cultuurfonds Overijssel ondersteunt 37 projecten in laatste kwartaal 2020

Het bestuur van het Cultuurfonds Overijssel heeft in het vierde kwartaal van 2020 150.350 euro toegekend aan 37 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie.
Zwolle, 22 december 2020
Cultuurfonds Overijssel ondersteunt 37 projecten in laatste kwartaal 2020
Fotocredits:
Deventer Talenthouse - Songwriting Summerschool

 Enkele opvallende projecten die kunnen rekenen op een bijdrage zijn:

Burgerweeshuis uit Deventer 

Het Burgerweeshuis ontvangt voor de projecten New Deventer Collective en Deventer Talenthouse een bijdrage. Deventer Talenthouse richt zich op cultuurparticipatie en -educatie voor jongeren van 13 tot en met 20 jaar uit Deventer, die niet vanzelfsprekend in contact komen met cultuur. New Deventer Collective (NDC) profileert zich als een platform voor jong en opkomend talent uit de lokale omgeving. De kracht van NDC is het bundelen van deze talenten waardoor artiesten op het gebied van muziek, kunst en multimedia zich verder kunnen ontwikkelen, van elkaar leren en elkaar inspireren.

IN DOORS Chamber Music Festival uit Diepenheim

IN DOORS is een kamermuziekfestival voor en door jonge mensen. Ruim 50 jonge professionele musici komen op 12, 13 en 14 februari 2021 naar Diepenheim. Zij gaan onder meer optreden voor 700 basisschoolleerlingen uit de gemeente Hof van Twente. Ook wordt op verschillende locaties Muziek Moment georganiseerd: het publiek wandelt langs verschillende concertlocaties, waar kamermuziekensembles, variërend van jazz, tot klassiek en barok, vier concerten van een kwartier ten gehore brengen. Daarnaast worden er twee concerten gegeven: één met Nederlands Toptalent en één met uitsluitend Twents Toptalent.

Muziekvoorstelling Assepoester in Laag Zuthem

Stichting De Vertellende Piano uit Laag Zuthem ontvangt voor de voorstelling ‘Assepoester’ en het luisterboek een bijdrage. Stichting De Vertellende Piano wil kinderen graag interesseren in klassieke muziek en maakt verhalende en muzikale voorstellingen. Het eerste project waar de stichting een eigentijdse draai aan geeft, is 'Assepoester'. Het bekende sprookje vormt het uitgangspunt, waaraan hedendaagse popliedjes én klassieke meesterwerken worden toegevoegd. De voorstelling wordt op scholen gespeeld en er wordt ook een luisterboek van de vertoning gemaakt.

Het overzicht van alle toekenningen is in te zien in de bijlage.