Cultuurfonds Overijssel ondersteunt Stift Festival en 75 andere projecten

Cultuurfonds Overijssel heeft in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 185.000 euro toegekend voor 76 projecten en investeringen op het gebied van cultuur en natuur, waaronder het internationale kamermuziekfestival op en rondom Stift in Weerselo.
28 maart 2019
Cultuurfonds Overijssel ondersteunt Stift Festival en 75 andere projecten
Fotocredits:
Stift festival

Zowel grootschalige als kleine intieme projecten konden op een bijdrage rekenen. Zo kreeg de Stichting Stift International Music Festival een toekenning voor ondersteuning van het Stift Festival 2019, met klassieke kamermuziek op en rondom het eeuwenoude Stift te Weerselo. Stichting De Meenthe kan rekenen op een financiële bijdrage voor het project ‘Het Mysterie Wardenier’, voor de nieuwe regioproductie over Johannes Wardenier. Ook het koor BlueBirdVoices! uit Zwolle ontving een bedrag voor een concert.

Fondsen op Naam
De bijdragen werden mede uit verschillende Fondsen op Naam toegkend, die bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel in beheer zijn. Vooral het Fonds Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel (KCIPO) en het Stadsfonds Almelo werden veelvuldig aangesproken.

In de bijlage staat per gemeente aangegeven voor welke projecten en investeringen de bijdragen bestemd zijn.